Ar fi putut fi orice altceva, dar a ales sa fie profesor de franceza. Dorinta de a canta a primat, si in 1973 se lansa cu piesa ""Eternitate"". A facut parte din echipa Cenaclului Flacara, cu care a cunoscut gloria. Compozitorul si solistul vocal Geo
Ar fi putut fi orice altceva, dar a ales sa fie profesor de franceza. Dorinta de a canta a primat, si in 1973 se lansa cu piesa ""Eternitate"". A facut parte din echipa Cenaclului Flacara, cu care a cunoscut gloria. Compozitorul si solistul vocal George Nicolescu implineste maine 56 de ani. ""Trebuie sa merg inainte atat cat voi trai""
""Primesc acest nou an de viata cu aceeasi bucurie masurata, pentru ca niciodata nu poti sa stii ce se va intampla maine. Ma gandesc ca, atata timp cat cred in Dumnezeu, tot ce se va intampla este asa cum vrea El. Aceasta zi de nastere am sa o petrec cu prietenii mei, intr-un cerc mai restrans, cu oameni care au nevoie de mine si de care si eu am nevoie. De-a lungul timpului, au existat si aniversari mai speciale. Ma refer la anul 2002, cand, exact de ziua mea, a fost impuscat primul ministru al Serbiei. In 2004, in Spania, unde ii avem pe copiii nostri, am ajuns chiar in ziua celebrului atentat de la 11 martie, cand au murit multi oameni. Zilele mele de nastere au fost umbrite de aceste evenimente tragice. Trebuie sa avem incredere ca poate fi mai bine in lume. Anul acesta doresc sa-mi primesc cadoul pe la sfarsitul lui iunie. Imi doresc ca nepotica mea, de 4 ani, sa-mi dea, la propriu, un pumn. N-o sa ma supar, pentru ca acest lucru mi-l doresc cel mai mult. Ea este singura mandrie de care mai pot beneficia. Cea mai mare satisfactie a mea pe plan profesional va fi atunci cand - si va veni si vremea aceea - ma voi retrage de pe asa-zisa scena a existentei mele, s-o fac cu demnitate. Vreau ca atunci cand ma voi retrage sa nu-mi para rau de ce nu am facut si sa-mi para bine ca nu am facut nimic foarte rau. Stiu ca trebuie sa merg inainte atat cat voi trai. As fi putut sa devin un bun perier - adica omul care face perii - , un bun masor, meserii exista... Intamplator am ales meseria de profesor si apoi a primat dorinta pe care o am de cand eram copil, sa cant. Daca am gresit sau nu, urma si viata vor alege. Multe lucruri vrei sa le faci, dar foarte putine le si reusesti. Pana la urma, eu sunt multumit ca am reusit si atat - putin sau mult, nu are importanta. In acest moment am o dorinta care, sper eu, sa devina realitate. Este in lucru, se coace un CD. Sper ca bunul Dumnezeu sa ii faca pe anumiti oameni sa inteleaga ca acest CD trebuie sa apara mai repede. Eu mi-l doresc din anul 1995. Personalitatile care m-au influentat au fost multe. Se detaseaza vreo doua sau trei: compozitorul George Grigoriu, care a compus melodia cantecului «Eternitate» (n.r. - melodie pentru care, in 1973, Alexandru Bocanet a facut un videoclip); poetul Adrian Paunescu; omul de televiziune, la care tin foarte mult, Eugen Dumitru si, in aceeasi masura, publicul care m-a ascultat si care m-a adoptat. Sunt un om imposibil. Niciodata nu sunt cum vor unii sau altii. Vreau sa fiu cum vreau eu si nu este intotdeauna cel mai bine. Singura mea calitate, ca sa spun asa, este ca stiu foarte bine ca nu de mine depinde neaparat si neconditionat cum sunt si cum voi fi eu, ci de El...""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.