Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit clar ca fostul premier Adrian Nastase (foto) nu a intervenit vreodata pentru a stavili arestarea fostului primar general al Capitalei, Traian Basescu, in dosarul Flota. Ar fi
Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit clar ca fostul premier Adrian Nastase (foto) nu a intervenit vreodata pentru a stavili arestarea fostului primar general al Capitalei, Traian Basescu, in dosarul Flota.

Ar fi fost greu sa o faca din moment ce, potrivit verificarilor celor 148 de volume ale dosarului Flota si raspunsurilor date de anchetatorii Ioan Otel si Vasile Draghici, a reiesit faptul ca nu s-a pus niciodata problema arestarii lui Basescu, nici macar la nivelul ""discutiilor colegiale"".
DUBLA ANALIZA. Analiza inspectiei CSM a stabilit insa ceva deosebit de interesant, prin abordarea declaratiei lui Adrian Nastase prin prisma calitatii lui de fost prim-ministru. Concret s-a stabilit ca, in general, un premier are obligatia de a o lasa mai moale cu comentariile la adresa Justitiei.
""Eu m-am opus arestarii oricarui om politic si in general arestarilor!"", declara Adrian Nastase in urma cu aproximativ doua saptamani. Aceasta declaratie a fost gasita de inspectorii CSM ca fiind ""inoportuna"". CSM a statuat ca ""declaratiile unui prim-ministru in legatura cu Justitia nu trebuie sa depaseasca limitele fixate in scopul unei bune administrari a acesteia"".
ALTFEL E IMIXTIUNE. ""In privinta unui sef al Executivului, limitele comentariilor admisibile sunt mult mai restranse fata de un simplu politician; in caz contrar, o declaratie ca si cea de mai sus poate fi perceputa ca imixtiune a politicului in problemele Justitiei, lucru inacceptabil pentru un stat de drept"". Raportul inspectiei a fost prezentat ieri plenului CSM care si-a insusit concluziile. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.