Pe vremea in care activa ca procuror, Flavius Craznic, consilierul ministrului Justitiei, Monica Macovei, influenta actul de justitie, prin avizarea unor dosare de urmarire penala care contineau felicitari adresate de Cotroceni invinuitilor. Fap

Pe vremea in care activa ca procuror, Flavius Craznic, consilierul ministrului Justitiei, Monica Macovei, influenta actul de justitie, prin avizarea unor dosare de urmarire penala care contineau felicitari adresate de Cotroceni invinuitilor.

Faptul ca Justitia a fost ani de-a randul gheisa unor grupuri politico-economice nu mai este un secret pentru nimeni. Interesante raman insa instrumentele ""perversiunii"" folosite de anumite grupuri pentru
a-si atinge scopurile. Un exemplu in acest sens este activitatea de procuror a lui Flavius Craznic, actualul consilier al ministrului Justitiei, Monica Macovei. Descoperim ca pe vremea cand aviza rechizitoriile dosarelor de urmarire penala, consilierul a anexat in ""megadosarul"" Liberty, drept documente de importanta mare pentru judecarea cauzei in instante, doua documente care tradeaza clar imixtiunea politicului asupra actului justitional. Este vorba despre o felicitare a fostului presedinte al tarii, Emil Constantinescu, adresata unuia dintre invinuitii dosarului, dar si de o atentionare (!) oficiala a organelor de urmarire penala privind acelasi dosar venita din partea fostului consilier prezidential pe probleme de aparare, Dorin Marian.
MESAJE. Pare curios, dar s-a dovedit a fi una dintre metodele folosite de Cotroceni pentru a controla dosarele Justitieia€¦ Modul de lucru? Unul direct. Ditamai presedintele tarii in persoana lui Emil Constantinescu isi felicita prietena, pe nimeni alta decat invinuita Anca Mihaela Dumitrescu, in ""megascandalosul"" dosar Liberty. Ca prin minune, felicitarea aterizeaza in dosarul aflat in lucru la procuror. In dosarul penal nr. 532/ volumul 3, fila 33. Mesajul nescris? ""Vezi ca invinuitul asta e prieten de-al meu, asa ca aveti grija!""
Gandurile de bine prezidentiale erau mai mult decat ""incurajatoare"" pentru invinuita Anca Mihaela Dumitrescu: ""Inceputul primaverii este in mod traditional momentul in care gandurile noastre se indreapta cu recunostinta catre cele carora le datoram totul, incepand cu viata. Stiu ca traiul unei femei in Romania zilelor noastre nu este intotdeauna usor si cu siguranta a fi manager in aceste vremuri de pionierat economic este la fel de dificil. Daca sensibilitatea si devotamentul sunt atribute dintotdeauna ale femeii, dumneavoastra, Doamna, le intregiti acum cu competenta si capacitate de decizie si faceti din aceasta dubla performanta un act de curaj pentru care aveti intreaga mea admiratie. Fie ca este vorba de eforturile prea adesea ignorate ale mamei, sotiei si fiicei sau raspunderea de a-i conduce pe altii spre bunastarea unei economii cu adevarat europene, vreau sa stiti ca puteti oricand conta pe respectul si intregul meu sprijin. Doresc mult ca aceasta primavara sa aduca roadele in care ne-am pus cu totii speranta"". Semnat Emil Constantinescu. De fapt, semnatura reala ar putea fi atribuita, la fel de bine, oamenilor presedintelui.

IMIXTIUNE. Ordinul dat de un consilier prezidential sefului Politiei Capitalei


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.