Politia Romana a incheiat cu o firma australiana un protocol care va da hotilor de masini o grea lovitura. Data Dot Tehnology vrea sa introduca si la noi, in urmatoarele luni, un sistem electronic de protectie a autoturismelor bazat pe aplicarea
Politia Romana a incheiat cu o firma australiana un protocol care va da hotilor de masini o grea lovitura.

Data Dot Tehnology vrea sa introduca si la noi, in urmatoarele luni, un sistem electronic de protectie a autoturismelor bazat pe aplicarea unor microcipuri care vor permite identificarea masinilor si a subansamblurilor. Conform protocolului, politistii vor fi echipati cu dispozitive de citire a microcipurilor, pentru identificarea rapida, in trafic, a autovehiculelor, datele de identificare ale masinilor inregistrate in sistem fiind inscrise intr-o baza de date.
INGENIOS. Tehnologia, denumita Data Dot ADN - ""un ADN pentru bunuri"", cum a fost denumita de reprezentantii firmei, se bazeaza pe cipuri circulare de dimensiuni minuscule, cu diametrul de
0,5 mm, inscriptionate laser cu multiple linii de cod precum seria caroseriei si tara unde este inmatriculata masina. Aceste cipuri sunt pulverizate cu ajutorul unui spray special in diferite locuri ale masinii, motor, sasiu, atat in exterior, cat si in interior. In total, intr-o singura masina sunt aplicate 7.000 de asemenea cipuri, in timp de un minut. Microcipurile pot fi detectate la un cotrol cu ajutorul luminii ultraviolete, iar informatiile pe care le contin pot fi citite cu ajutorul unui microscop portabil sau al unui sistem digital. Costul operatiunii este de circa 200 de euro pentru o masina. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.