Aparatorii omului de afaceri Ovidiu Tender (foto) s-au luptat ieri sa convinga jude-catorii Curtii de Apel Bucuresti ca omul de afaceri Ovidiu Tender ar putea fi cercetat in stare de libertate. Duelul acuzare-aparare a inceput cu o solicitare a avoca
Aparatorii omului de afaceri Ovidiu Tender (foto) s-au luptat ieri sa convinga jude-catorii Curtii de Apel Bucuresti ca omul de afaceri Ovidiu Tender ar putea fi cercetat in stare de libertate. Duelul acuzare-aparare a inceput cu o solicitare a avocatilor de punere in libertate a clientului lor, pe motiv ca recursul declarat de ei impotriva hotararii Tribunalului de arestare este suspensiv de executare. Ei au depus ""un maldar de hartii, semnate de cei 20.000 de angajati de la firmele lui Ovidiu Tender, ingrijorati"" si care cer eliberarea omului de afaceri. Instanta a avut nevoie de o suspendare a sedintei de 30 de minute pentru a hotari sa respinga aceasta cerere.
LA RELUARE. Avocatul Marian Nazat a luat punct cu punct referatul Parchetului prin care s-a solicitat inlocuirea masurii obligarii de a nu parasi tara cu cea de arestare preventiva. El si avocata Mariana Stefan au invocat mai multe aspecte procedurale care ar putea duce, in opinia lor, la nulitatea absoluta a hotararii Tribunalului Bucuresti. De la invocarea faptului ca sedinta de la Tribunal a fost secreta, desi ""ar fi trebuit sa fie publica"", pana la exceptia similara cu cea din cazul Patriciu, privind ""neascultarea"" lui Tender ca inculpat. Alt aspect invocat de avocatul Nazat pentru a cere completului de judecata sa admita recursul inculpatului este ca instanta ""nu a fost sesizata legal"". Si aici, aparatorul a gasit patru motive pe care le-a expus pe larg in fata instantei. Starea precara de sanatate a lui Ovidiu Tender si coordonatele de ordin familial si social (are un copil mai mic de doi ani, il asteapta pe cel de-al doilea, este un platitor important la buget, are 20.000 de angajati si nu are antecedente penale) au fost si ele invocate.
Marian Nazat a mai aratat ca asistam la ""procesul capitalismului"" intr-o ""telejustitie"", iar ""speculatiile din hotararea instantei de fond cum ca inculpatul a fost preocupat de imbogatire prin mijloace frauduloase reprezinta o ranchiuna proletcultista a celui care a redactat aceasta hotarare"".
VERDICT LUNI. In timpul acestei expuneri, la un moment dat lui Ovidiu Tender i s-a facut putin rau, motiv pentru care el a fost invitat sa se aseze pe banca acuzatilor. ""Nu stiu ce am facut, pe cine am prejudiciat, care este acest prejudiciu, cui trebuie sa-i dau bani, nu am inteles nimic. Nu stiu cine a facut abuz in serviciu. Este un film, o carte, un vis"", a declarat Ovidiu Tender in fata magistratilor, cand i s-a dat cuvantul.
Procurorul de sedinta a respins toate sustinerile avocatilor, spunand ca pe parcursul cercetarilor urmeaza sa se administreze toate probele necesare. La cateva ore dupa ce anuntase ca ramane in pronuntare, instanta a decis sa amane pana luni luarea unei decizii in acest caz. (V. Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.