A activat in celebrele trupe Compact, Rosu si Negru, dar a ales apoi sa treaca in spatele scenei si sa se dedice studioului de inregistrari, care a insemnat, pentru multi muzicieni romani, schimbarea... Adrian Ordean implineste astazi 51 de ani. "
A activat in celebrele trupe Compact, Rosu si Negru, dar a ales apoi sa treaca in spatele scenei si sa se dedice studioului de inregistrari, care a insemnat, pentru multi muzicieni romani, schimbarea... Adrian Ordean implineste astazi 51 de ani. ""Sunt norocos, fac ceea ce mi-am dorit""
""Am fost entuziast de ziua de 10 martie pana acum cativa ani, dar in ultimii ani mi se pare o zi normala. Imi pare rau, pentru ca mi se pare ca vine din ce in ce mai repede. Parca trece mai repede timpul. Azi, la studio, bem un pahar cu vin, mancam un mic... Am primit deja un cadou, probabil vor mai fi si altele. Irina Nicolae (n.r. - fosta membra a trupei A.S.I.A.), care a fost in tara acum cateva zile, mi-a adus un lingou de aur cu ciocolata si o moneda de aur americana. Se formeaza un mic bazar dupa ce se termina ziua mea. Oricum, ma intereseaza o prezenta sincera mai mult decat un cadou. Pe vremea pe cand eram mai saracut, am primit tot felul de chestii care m-au ajutat in meserie, lucruri legate de muzica. In fiecare an imi fac bilanturi. De fiecare data cand privesti in urma, iti dai seama ca puteai sa faci mai bine si mai mult. In acest moment, sunt multumit de trupele mele care au prins viata si au inceput sa functioneze. Pentru anul ce vine mi-am propus sa readuc pe scena o trupa care se numeste Schimbul trei. Pe plan personal, sunt multumit ca am fost sanatos si asta imi doresc si de acum inainte. Am fost norocos sa fac ceea ce mi-am dorit dintotdeauna. Parintii mei au avut si ei un cuvant de spus. La 6 ani m-au dus la vioara si apoi am facut Liceul de Muzica. De atunci am avut o pofta de neoprit pentru tot ce a insemnat muzica. Am avut sansa sa cant in formatii extraordinare din Romania, in doua formatii foarte bune, Rosu si Negru si Compact, unde mi-am petrecut aproape 20 de ani. Dupa a€™90, am incercat sa-mi deschid o afacere, aceasta cu studioul de inregistrari. A fost primul studio particular din Romania. Am luat hotararea de a trece in spatele scenei, pentru ca incepusem sa incurc treburile. Incurcam si formatia Compact si munca de la studio. Am hotarat prin a€™95-a€™96 ca trebuie sa fac o alegere si am considerat ca aveam o varsta la care ar fi mai bine sa aleg studioul. Consider ca am facut o alegere buna, mai ales ca de atunci si pana in 2000-2001 a fost o perioada proasta pentru rock. Acum incearca sa renasca ca pasarea Phoenix. In ultimul timp m-am ocupat de productie. Imi place ceea ce fac acum. Am fost si sunt fascinat de munca in studio. Am fost sustinut de familie, de prieteni sa fac ceea ce cred eu ca este bine si asta m-a ajutat sa trec peste probleme. Sunt cam satul de ceea ce se intampla pe piata romaneasca muzicala. Toata lumea face muzica exact ca la strung: «Haide sa facem o piesa!». Mie imi place sa-mi fac treaba si sa stau la locul meu. Sunt un om modest.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.