Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Bucuresti au pus sechestru pe fabricile din judetul Timis controlate de omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani (foto), acuzat de infractiuni economice si prejudicierea bugetului de stat.

Ofiterii au pus, in urma cu doua zile, sechestru pe fabrica de tigari de la Sacalaz, ieri fiind pusa sub sechestru si fabrica de alcool din Lenauheim.
PREJUDICIU. Sechestrul a fost instituit pentru ca autoritatile sa se asigure ca utilajele sau imobilele nu vor fi instrainate sau vandute, iar statul sa-si poata recupera prejudiciul. Iskandarani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile la sfarsitul lunii decembrie 2005. Sirianul a contestat hotararea Tribunalului Bucuresti pe motiv ca nu stia ca a fost dat in urmarire internationala, deoarece se afla la o cabana din Muntii Semenic. La 20 ianuarie, Curtea de Apel si Tribunalul Bucuresti au prelungit mandatul de arestare al lui Iskandarani, acesta ramanand in arest. In dosarul in care a fost arestat omul de afaceri sirian mai sunt cercetati alti trei complici ai sai, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh. Activitatea grupului se desfasura in principal la fabrica de la Sacalaz, unde erau contrafacute tigari destinate contrabandei. In urma perchezitiei efectuate, in decembrie anul trecut, la aceasta fabrica au fost gasite tigari si alcool fabricate ilegal. Totodata, la perchezitia efectuata la fabrica de la Lenauheim au fost descoperite instalatii de fabricare ilegala a alcoolului. (Radu Crivat)