O patrula militara americana a descoperit, langa Bagdad, 18 cadavre intr-un autobuz abandonat. Vehiculul se afla intr-unul dintre cele mai nesigure si periculoase cartiere ale Capitalei, Amriya, unde locuiesc sunniti.

IMPUSCATI SAU STRANGULATI. Cele 18 corpuri neinsufletite aveau urme de streang sau de glont. Victimele fusesera legate la ochi si la maini, iar moartea pare sa fi survenit recent, au anuntat autoritatile locale. Politia spune ca se afla in posesia unor dovezi conform carora doua dintre victime sunt arabi straini de Irak.
Ziua descoperirilor macabre nu s-a incheiat insa aici. Politia irakiana a gasit alte cinci cadavre neidentificate intr-un cartier mixt siit-sunnit din Bagdad. Gatlejele celor cinci barbati fusesera sugrumate cu sfoara, au anuntat autoritatile locale, precizand ca a mai fost descoperit un cadavru intr-o suburbie a Bagdadului. Politia sustine ca violentele impotriva populatiei locale au escaldat dupa teribilul atentat de la 22 februarie asupra unui mausoleu siit din centrul orasului Samarra. Sunnitii acuza politia si alte forte guvernamentale ca au escadroane ale mortii care vizeaza aceasta comunitate, dar siitii neaga acuzatia.