Votul deputatilor din urma cu doua zile cu care au spus pas cererii de incuviintare a perchezitiilor imobilelor din Strada Zambaccian si comuna prahoveana Cornu, care apartin lui Adrian Nastase, a lovit fix in moalele capului ministrului Justitiei, M
Votul deputatilor din urma cu doua zile cu care au spus pas cererii de incuviintare a perchezitiilor imobilelor din Strada Zambaccian si comuna prahoveana Cornu, care apartin lui Adrian Nastase, a lovit fix in moalele capului ministrului Justitiei, Monica Macovei.

Daca in ziua votului negativ ea spunea ca ""s-a blocat o actiune a Justitiei"", ministrul a declarat ieri ca s-a gandit sa cedeze fotoliul de ministru al Justitiei, deoarece sprijinul clasei politice pentru lupta anticoruptie este intr-o continua diminuare. Macovei a spus ca, pentru moment, va ramane in functie. ""M-am gandit si la asta (la a ceda - n.r.). Eu nu as lua-o ca pe o cedare. As spune: «Daca altii nu vor sa faca si eu singura nu pot, plec. Dar, deocamdata, mai stau»"", a spus ieri Macovei.
GREU. Prezenta la o dezbatere organizata de societatea civila pe tema proiectului de lege privind controlul averilor, Macovei le-a declarat jurnalistilor ca spera ca impreuna cu politicienii si cu opinia publica sa depaseasca perioada actuala, in care vointa politica impotriva luptei anticoruptie ""scartaie"". ""Destul de greu se misca lucrurile, dar cred ca, sub presiunea publica - pentru ca poporul vrea aceste schimbari si lupta impotriva coruptiei - , vom ajunge si la o vointa mai clara si mai determinata a clasei politice. (...) Pana acum am facut planuri, strategii si legi si toata lumea a fost multumita si-acum, cand, in fine, incep anchetele, aici incepe sa scartaie si o parte a clasei politice."" Intrebata cine mai sprijina lupta anticoruptie in Romania, Macovei a spus ca principalul ei aliat este presa si apoi poporul. Macovei a atentionat ca votul negativ din Camera Deputatilor ar putea influenta imaginea justitiei romanesti in raportul de monitorizare al Comisiei Europene din mai. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.