Dupa ce in 1994 ""Generatia de Aur"" a realizat cea mai rasunatoare performanta a echipei nationale, sfert de finala la CM din SUA, actuala reprezentativa a lui Victor Piturca va trece din nou Oceanul pentru un turneu amical. Directorul general a

Dupa ce in 1994 ""Generatia de Aur"" a realizat cea mai rasunatoare performanta a echipei nationale, sfert de finala la CM din SUA, actuala reprezentativa a lui Victor Piturca va trece din nou Oceanul pentru un turneu amical.

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat ieri ca selectionata Romaniei va efectua un stagiu de pregatire, intre 21 si 29 mai, in SUA, unde tricolorii vor disputa trei meciuri amicale, contra reprezentativelor Uruguayului, Columbiei si Irlandei de Nord.
PROGRAM. Primul joc va avea loc la data de 23 mai, pe stadionul ""Coliseum"" din Los Angeles, contra Uruguayului. Dupa trei zile, pe ""Soldier Field"" din Chicago, tricolorii vor intalni reprezentativa Irlandei de Nord, pentru ca a doua zi, pe aceeasi arena, sa dea piept cu vechea noastra cunostinta de la CM 1994, Columbia, echipa pe care Hagi, Raducioiu si compania au invins-o cu 3-1. ""Eu cred ca echipa nationala nu e numai a romanilor din tara. In America sunt aproximativ 3-4 milioane de romani. Multi dintre ei sunt dornici sa vada la lucru, pe viu, echipa reprezentativa, dupa 12 ani de la CM 1994"", a declarat Lupescu.
RETETA. Periplul de peste Ocean va aduce beneficii financiare deloc de neglijat pentru FRF. Reteta initiala este in valoare de 350.000 de dolari, dar prin bonusurile de la incasari si drepturile de televizare suma va ajunge la aproximativ 500.000 de dolari. ""Abia in anul 2010 mai puteam intreprinde un turneu in Statele Unite. Nu este o ocazie pe are s-o ai in fiecare zi. Am vorbit cu mai multi romani de acolo, ceea ce inseamna ca vom avea stadioane pline"", a completat directorul general al federatiei.
CE 2008. Ultimul meci amical dinaintea debutului in preliminariile CE 2008, programat in august, se va disputa contra Serbiei-Muntenegru sau Ciprului. ""Am incercat sa cautam adversari cat mai agresivi, pentru ca, dupa cate stim, si bulgarii au un asemenea stil de joc. Cred ca, pana la urma, oricare ar fi adversarul, acest ultim meci amical inaintea debutului in preliminariile CE 2008 va fi unul binevenit"", a spus Lupescu. Adversara tricolorilor din primul joc al grupei de calificare la CE, Bulgaria, va participa la un turneu in Japonia.

SEF NOU LA MARKETING


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.