La o zi dupa ce deputatii au respins cererea de perchezitie, Adrian Nastase a iesit ieri la rampa, anuntand intr-o declaratie de presa, de trei minute, ca avocatii sai au depus o cerere la DNA.

""DNA ma cerceteaza pentru pretinsa primire a doua categorii de bunuri: bunuri primite din China si care s-ar afla in posesia familiei mele si materiale sau elemente tehnice de constructie care ar fi incluse in structura apartamentului - tamplarie, termopane, parchet, obiecte tehnico-sanitare"", a spus Nastase, explicand ca doreste ""inchiderea cat mai urgenta a cercetarii penale si aflarea cat mai rapida a adevarului"".
ACCES IN CASA. Concret, Nastase le-a solicitat procurorilor sa ii transmita lista completa a bunurilor mobile vizate, care sa fie ""clar descrise"", cu atribute precum culoare, greutate, compozitie, astfel incat el sa le poata identifica ""cu certitudine"". ""Daca aceste bunuri se afla in posesia familiei mele, le voi pune la dispozitia organelor de ancheta in baza unei dovezi de predare"", a spus Nastase. O a doua solicitare vizeaza materialele de constructie, presedintele Camerei cerand DNA sa dispuna efectuarea unei expertize prin care un expert abilitat legal ""sa determine caracteristicile fizice, chimice si de orice alta natura"" ale acestor materiale. Nastase a anuntat ca expertul in cauza ""va avea acces in apartamentul familiei"". ""Consider ca in acest fel sunt realizate toate conditiile pentru ca probatoriul in aceasta cauza sa nu aiba nimic de suferit, dar nici sa nu permita anumite abuzuri"", a incheiat Nastase.