Dupa ce au reclamat tentativa de fraudare a alegerilor generale prin intermediul softului folosit la centralizarea voturilor, democratii suspecteaza acum si softul de la Camera Deputatilor care le permite sa voteze electronic. Ei au reclamat ieri
Dupa ce au reclamat tentativa de fraudare a alegerilor generale prin intermediul softului folosit la centralizarea voturilor, democratii suspecteaza acum si softul de la Camera Deputatilor care le permite sa voteze electronic.

Ei au reclamat ieri in Biroul Permanent al Camerei neregulile pe care le-ar fi inregistrat sistemul de vot marti la dezbaterea perchezitiei la imobilele lui Adrian Nastase si au cerut o expertiza. Initial, deputatii au trebuit sa stabileasca daca votul va fi unul deschis sau secret. Cand si-au introdus cartelele, unii dintre ei au reclamat ca nu pot vota si votul s-a reluat. ""Au fost 35 de voturi diferenta intre primul vot si cel de al doilea, reluat dupa ce noi am semnalat defectiunea. Culmea, s-a intamplat ca toti cei patru lideri de grup ai Coalitiei, atat eu, cat si liderii PNL, PC si UDMR, sa nu avem aparatele in functiune"", ne-a declarat liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu.
ANALIZA TEHNICA. Conducerea Camerei Deputatilor a discutat ieri despre defectiunile aparute la unele aparate de vot electronic. Astfel ca Directia Tehnica a Camerei Deputatilor va trebui sa prezinte, la inceputul saptamanii viitoare, un raport privind felul in care functioneaza aparatele de vot electronic din sala de plen, dupa ce deputatii au semnalat unele disfunctionalitati. Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a precizat ca problemele aparute au fost confirmate de staff-ul tehnic, care va face ""o analiza tehnica"" in sala de sedinte a Camerei, urmand ca rezultatul celor constatate sa fie prezentat luni Biroului Permanent. (Oana Stancu, Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.