Ministrul israelian, Shaul Mofaz, soseste azi intr-o vizita oficiala de o zi in Romania, in cadrul unui miniturneu european fulger, care a mai cuprins si Germania. SURPRIZA. In plina campanie electorala israeliana, Mofaz va avea intrevederi cu prese
Ministrul israelian, Shaul Mofaz, soseste azi intr-o vizita oficiala de o zi in Romania, in cadrul unui miniturneu european fulger, care a mai cuprins si Germania.
SURPRIZA. In plina campanie electorala israeliana, Mofaz va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si cu ministrul Apararii, Teodor Atanasiu. Presa israeliana sustine ca ministrul Mofaz va discuta despre situatia din Orientul Mijlociu, colaborarea in domeniul apararii dintre cele doua tari, dar si in combaterea terorismului international. Potrivit MApN, Mofaz va semna cu omologul roman un acord privind cooperarea militara dintre cele doua tari, dar va discuta si despre procesul de reforma a fortelor armate.
ACHIZITII. In octombrie 2005, presa israeliana a publicat informatii conform carora Romania va cumpara de la Israel avioane F-16, in valoare totala de 150 de milioane de dolari, pentru a inlocui aparatele MIG-21 din flota romaneasca. Ulterior insa, MApN afirma ca mai multe companii producatoare de tehnica militara au depus oferte informative pentru innoirea flotei aeriene militare romane, insa o decizie asupra acestui subiect va fi luata in 2006-2007.
PERICOL. Ieri, la Berlin, raspunzand unei intrebari din partea agentiei Reuters referitoare la programul nuclear iranian, ministrul israelian (care s-a nascut in Iran) a declarat ca ""Israelul nu va avea de ales si va trebui sa se apere, in cazul in care Consiliul de Securitate al ONU nu va reusi sa ia masuri pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arme nucleare"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.