Conflictul moldo-transnistrean capata, in fiecare zi, o alta dimensiune. Dupa ce Tiraspolul a fost supus unei blocade economice, prin permiterea exporturilor din zona separatista doar in baza stampilei vamale a Republicii Moldova, liderul transnistre
Conflictul moldo-transnistrean capata, in fiecare zi, o alta dimensiune. Dupa ce Tiraspolul a fost supus unei blocade economice, prin permiterea exporturilor din zona separatista doar in baza stampilei vamale a Republicii Moldova, liderul transnistrean Igor Smirnov (foto) s-a decis sa riposteze.

El a cerut tuturor directorilor de intreprinderi din regiune ca unitatile economice sa-si inceteze activitatea, iar muncitorii sa participe, in zilele urmatoare, la manifestatii de protest.
SCOSI IN STRADA CU JAPCA. Liderul separatist a cerut tuturor antreprenorilor sa-si inchida uzinele si fabricile, sub pretextul blocadei economice, si sa scoata toti muncitorii la manifestatii. Smirnov a mai avertizat ca toti cei care nu se vor conforma dispozitiilor sale vor fi sanctionati dur, inclusiv prin condamnarea la inchisoare. Potrivit Basa-press, administratia de la Tiraspol a cerut agentilor economici sa boicoteze inregistrarea la organele constitutionale si sa renunte la orice activitate in urmatoarele zile. El ar fi declarat ca doar in asemenea conditii ar putea fi compromis noul regim vamal introdus pentru agentii economici din stanga Nistrului. Mai multe organizatii locale au inceput deja pichetarea, marti, in semn de protest, a punctelor de trecere vamala de pe segmentul transnistrean al frontierei.
MASURI EXTREME. Societatea de stat Caile Ferate ale Republicii Moldova (CFM) a redirectionat, incepand de luni, trenurile de pasageri, care au ocolit regiunea transnistreana, dupa ce autoritatile de la Tiraspol au blocat circulatia pe segmentul de cale ferata din regiune. ""CFM s-a vazut obligata sa redirectioneze trenurile prin garile Ocnita-Moghilev Podolskii"", potrivit unui comunicat. Este vorba despre trenuri care circulau pe rutele Chisinau - Moscova, Moscova - Chisinau, Odesa - Ivano Frankovsk, Odesa-Chisinau. ""Actiunile autoritatilor transnistrene au provocat multe neplaceri pasagerilor si in special locuitorilor din regiune, care nu au mai putut circula cu trenul"", potrivit CFM. Pasagerii care au cumparat bilete in Bender, Tiraspol, Varnita, Causeni pot circula doar de la gara din Chisinau. Societatea a mai anuntat ca va restitui banii pasagerilor care vor renunta la calatorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.