Dupa ce a lansat cu succes Gmail, Google vorbeste acum despre stocarea nelimitata a informatiilor personale pe serverele companiei. Intr-o intalnire cu analistii, reprezentantii companiei au ""scapat"" cateva cuvinte despre viitorul proiect ""GDrive"
Dupa ce a lansat cu succes Gmail, Google vorbeste acum despre stocarea nelimitata a informatiilor personale pe serverele companiei. Intr-o intalnire cu analistii, reprezentantii companiei au ""scapat"" cateva cuvinte despre viitorul proiect ""GDrive"".


Expresia ""stocare nelimitata"" este atat de draga utilizatorilor de computere si de internet, incat i se alatura imediat si replica ""si ce sa facem cu ea?"". In continuare, multi clienti de casuta electronica spun ca Gmail (undeva peste 2,7 GB in prezent) este prea mult. Dar ce ati spune de spatiu nelimitat de stocare a informatiilor personale pe serverele Google?
Cel putin (si) despre asta s-a vorbit in cadrul Analyst Day, acolo unde oficiali ai Google au prezentat strategia viitoare a companiei. Printre subiecte s-a aflat si proiectul ""GDrive"", care ar pune la dispozitia utilizatorilor spatiu nelimitat pentru ca acestia sa stocheze orice tip de fisier in orice cantitate. GDrive ar permite accesul la datele stocate, din orice ""locatie"" care beneficiaza de conexiune la internet si de pe orice dispozitiv. Sigur, aici intra in discutie si tipul de conexiune si siguranta datelor stocate in spatiul oferit de Google. Mai multe informatii despre GDrive nu se cunosc deocamdata, dar daca doriti sa vedeti intreaga prezentare din timpul intalnirii reprezentantilor Google cu analistii, o puteti gasi la adresa http://investor.google.com/pdf/20060302_analyst_day.pdf.
VARIANTA. Un serviciu de stocare exista deja, inclusiv cu posibilitate de file-sharing. Este vorba de box.net si are optiuni gratis, dar si contra cost. Pentru un spatiu de stocare de 1GB aveti acces gratuit, pentru 5GB va costa 4,99 dolari/luna, iar pentru 15GB trebuie platita suma de 9,99 dolari/luna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.