Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au finalizat verificarile privind asa-zisa arestare a lui Traian Basescu in dosarul ""Flota"", care ar fi fost impiedicata de Adrian Nastase, premier pe atunci. INTREBARE. ""A fost sau nu imix

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au finalizat verificarile privind asa-zisa arestare a lui Traian Basescu in dosarul ""Flota"", care ar fi fost impiedicata de Adrian Nastase, premier pe atunci.
INTREBARE. ""A fost sau nu imixtiune politica in Justitie?"", aceasta este intrebarea la care membrii Consiliului vor gasi maine raspunsul in paginile raportului prezentat de Inspectia Judiciara. Dupa ce vor studia rezultatele raportului finalizat inca de la 23 februarie, membrii CSM vor hotari daca isi insusesc sau nu aceste concluzii.
Reamintim ca fostul prim-ministru, actualul presedinte al Camerei Deputatilor, aflat sub tirul procurorilor DNA pentru ""problema Zambaccian"", a declarat intr-o emisiune a postului de radio Guerilla: ""Eu m-am opus arestarii oricarui om politic si, in general, arestarilor. Eu am considerat ca, si este adevarat, m-am opus. Eu consider ca, la fel si in cazul lui Dinu Patriciu (...), daca dosarul este realizat, el trebuie trimis direct in instanta"".
REACTII. Declaratia lui Adrian Nastase nu a ramas fara urmari. In exact aceeasi zi, procurorul general, Ilie Botos, a respins speculatiile legate de aceasta presupusa interventie a fostului premier.
""Nu am avut nici o convorbire cu domnul Adrian Nastase"", a declarat Botos, facand cu umor o trimitere la convorbirile sale cu actualul premier, ""deja cunoscute"". El a subliniat ca propunerea de arestare a unor persoane o decide numai procurorul de caz, in raport de probele din dosar, acesta nereactionand nicidecum la ""telefoanele unor demnitari"". Seful Ministerului Public chiar a tinut sa-i traga sensibil de urechi pe cei care incearca sa dea impresia unor anchete politizate. ""Inca o data atrag atentia tuturor celor care incearca sa creeze impresia ca anchetele se fac pe anumite coordonate politice sa inteleaga ca aceste anchete se fac in raport de situatiile existente la dosarul cauzei si ca procurorul raspunde pentru ceea ce face"", a spus Botos. Ioan Amarie, fostul procuror general al Parchetului care a instrumentat dosarul ""Flota"", a negat si el orice interferenta, lucru pe care l-a facut si succesorul sau la DNA, Daniel Morar.
NUANTARE. Dezvaluirea ex-premierului a fost nu doar respinsa, dar si comentata in cele mai felurite chipuri atat de politicieni, cat si de jurnalisti. Dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat declansarea de verificari, Nastase si-a nuantat declaratia, precizand ca nu a facut vreo interventie pe langa procurori.

TRASEUL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.