Istoric
Varsta: 89 de ani S-a intors in Romania in 1990, dupa o perioada de exil 2005: Marele Premiu al Diplomatiei Romane pentru intreaga activitate dedicata istoriei diplomatiei si istoriei romanilor Teatrul National din Bucuresti (TN
Istoric
Varsta: 89 de ani S-a intors in Romania in 1990, dupa o perioada de exil 2005: Marele Premiu al Diplomatiei Romane pentru intreaga activitate dedicata istoriei diplomatiei si istoriei romanilor Teatrul National din Bucuresti (TNB) a reluat o initiativa lansata in urma cu 75 de ani: Conferintele Teatrului National. Seria a fost deschisa de istoricul Neagu Djuvara, cu o conferinta intitulata ""Razboiul de 77 de ani"" (1914-1991). Vor urma, pana la sfarsitul acestei stagiuni, Mircea Dinescu, Stefan Cazimir, Nicolae Manolescu, Nicolae Noica, Gabriel Liiceanu, Lucia Hossu Longin, Dan C. Mihailescu, Pavel Susara, Octavian Paler, Alex Stefanescu, Stelian Tanase, Teodor Baconsky si Adrian Cioroianu. Conferintele au fost lansate in 1931 de Ion Marin Sadoveanu, director al teatrului in trei randuri, si au continuat cu mari intreruperi pana in 1958, cand au fost suspendate de regimul comunist. Pentru ca a dat startul seriei de prelegeri pe care personalitati ale vietii culturale romanesti le vor tine la Teatrul National din Bucuresti, Jurnalul National il declara pe Neagu Djuvara ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.