Tot mai multi judecatori se raliaza pozitiei Asociatiei Magistratilor din Romania, cerand Consiliului Superior al Magistraturii sa supuna atentiei Curtii Constitutionale declaratiile facute de seful statului privind acuzele de coruptie la nivelul ins
Tot mai multi judecatori se raliaza pozitiei Asociatiei Magistratilor din Romania, cerand Consiliului Superior al Magistraturii sa supuna atentiei Curtii Constitutionale declaratiile facute de seful statului privind acuzele de coruptie la nivelul instantelor de judecata.

Un nou memoriu, semnat de sute de judecatori, a ajuns pe masa presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca. Magistratii protestatari considera ca, prin declaratiile facute la sedinta de bilant al Ministerului Public din 20 februarie, presedintele Traian Basescu a deschis un conflict juridic de natura constitutionala intre puterea executiva si autoritatea judecatoreasca. Declaratia incriminata ca ""nascatoare"" a acestui conflict este: ""(...) nu noi am facut improprietariri ilegale prin hotarari judecatoresti, nu noi am dat verdict solutii ca dupa ce a fost devalizata o banca precum Bancorex, toata lumea este nevinovata. Nu dumneavoastra, procurorii, sunteti cei care constatati nevinovatii in mari acte de coruptie. (...) In instante inca avem un nivel ridicat de coruptie. Stiu ca adesea procurorii nu au solutii, stiind ca au un dosar corect..."". Seful statului a fost deja invitat la CSM pentru a se explica, dar pana acum el nu a gasit timpul pentru a merge in fata Consiliului. CSM va lua in discutie problema ridicata, chiar in sedinta de joi, 9 martie. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.