Ancheta DNA Constanta in cazul contractelor de concesiune din Delta Dunarii nu a scos la iveala pana acum nici o ilegalitate, desi investigatiile au inceput in iunie 2005, la sesizarea ministrului Mediului, Sulfina Barbu (foto). VERIFICARI. Procuror
Ancheta DNA Constanta in cazul contractelor de concesiune din Delta Dunarii nu a scos la iveala pana acum nici o ilegalitate, desi investigatiile au inceput in iunie 2005, la sesizarea ministrului Mediului, Sulfina Barbu (foto).
VERIFICARI. Procurorul-sef Florin Tarnacop a spus pentru Jurnalul National ca este greu ca dupa aproape 4 ani sa poata proba vreo fapta de coruptie si ca tot ce poate face este sa verifice documentele din contracte. Asta in ciuda afirmatiilor triumfaliste ale Sulfinei Barbu care indicau contrariul. ""Am verificat daca prevederile din contracte si celelalte acte aditionale respectau legislatia in vigoare. Acum verificam o pista noua. Am cerut la instante sa ne spuna daca au existat pe rol procese privind rezilieri de contracte, ne-au raspuns ca da si acum verificam aceste hartii. Rezilierile s-au facut in anul 2005"", a spus procurorul-sef. Florin Tarnacop spune ca pana acum nu a descoperit nici un prejudiciu adus statului de aceste contracte si ca, oricum, cazul ar fi de competenta institutiei pe care o conduce doar daca paguba ar fi de 1 milion de euro sau mai mare. ""Daca voi gasi un prejudiciu mai mic, imi voi declina competenta catre alte parchete"", a spus Tarnacop.
PROCESE. Procurorul-sef al DNA Constanta a mai declarat ca va cauta sa incheie ancheta in cel mai scurt timp, deoarece cazul dateaza din iunie 2005. Ancheta DNA asupra contractelor de concesiune din Delta Dunarii a fost inceputa la sesizarea ministrului Mediului, Sulfina Barbu, care a spus la vremea respectiva, prin purtatorul sau de cuvant Simona Hodos, ca doreste o investigatie independenta a modului in care au fost incheiate aceste acte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.