Plenul Camerei Deputatilor a respins, prin vot secret, cu bile, cererea de perchezitie la doua imobile ale lui Adrian Nastase cu 163 de voturi ""impotriva"" si 131 ""pentru"". Batai in banci. Vociferari. Aplauze in semn de protest. De toate acest

Plenul Camerei Deputatilor a respins, prin vot secret, cu bile, cererea de perchezitie la doua imobile ale lui Adrian Nastase cu 163 de voturi ""impotriva"" si 131 ""pentru"".

Batai in banci. Vociferari. Aplauze in semn de protest. De toate acestea a avut parte ministrul Justitiei, Monica Macovei, la prezentarea in plen a cererii de aprobare a perchezitiei la imobilele lui Adrian Nastase. Ori de cate ori a pronuntat un cuvant ce nu era pe placul urechilor Opozitiei, Macovei a fost sanctionata.
""PERCHEZITIE NENOROCITA"". ""O stufosenie de explicatii"", a catalogat peremistul Marcu Tudor cuvantarea lui Macovei, deschizand sirul de acuzatii la adresa ministrului. A urmat conservatorul Sergiu Andon, care s-a aratat revoltat de aprecierea ministrului ca deputatii dau un vot politic. ""Nu e o procedura politica, e una eminamente constitutionala"", a spus Andon. ""Aceasta perchezitie este o nenorocire. Eu am beneficiat de doua perchezitii la viata mea si s-a ales praful de casa. A trebuit sa ma mut de acolo. Daca trebuie sa-i faca o perchezitie cum trebuie lui Nastase, trebuie sa ii scoata dusumeaua, sa-i sparga peretii pentru ca e o reclamatie ca intr-unul din pereti e un soricel de aur"", a ironizat si peremistul Dumitru Dragomir.
STAPANUL LUI MACOVEI. Si reprezentantii puterii au avut un mesaj pentru Macovei. ""Aveti trei superiori. O institutie in fata careia sunteti responsabila - Parlamentul, un sef - premierul si un stapan... - legea. Sper ca astia sunt toti"", i-a reamintit, subtil, liberalul Crin Antonescu ministrului Justitiei, atentionand ca sprijinul nu ii vine ""de la popor, din Modrogan, de la Palatul Cotroceni sau de la Primaria din Cluj a lui Emil Boc"", ci de la Parlament, care i-a votat legile. Pesedistul Bogdan Niculescu Duvaz a taxat-o si el pe Macovei, pentru ca a prezentat informatii pe care nu ar fi trebuit sa le detina ca ministru al Justitiei, aceasta aparandu-se ca are informatii din dosar atat cat trebuie sa sustina cererea de perchezitie.
BLAT. Adrian Nastase a avut si el microfonul pentru a-si sustine cauza, dupa care deputatii s-au certat cum sa voteze: secret sau deschis. PSD si PRM au sustinut prima varianta, iar PNL si PD ultima. Problema a fost transata prin vot electronic, dar cu incidente. Liberalii si democratii au reclamat ca unora dintre ei nu le functioneaza aparatele de vot, ceea ce a produs un adevarat haos in plen, creat de Opozitie, care a urlat ca acestia vor repetarea votului pentru ca nu le-a convenit scorul. Sub ochii liberalilor au fost imbranciti de oamenii de paza cameramanii tv. Votul a fost repetat si, cu ajutorul UDMR si PC, PSD si PRM au obtinut votul secret. Acesta a adus respingerea perchezitiei, pe care ministrul Macovei a catalogat-o ""o blocare a actiunii justitiei"". Nastase a aratat insa ca a fost ""o victorie a deputatilor care au aratat ca Parlamentul nu este o carpa de sters pe jos pentru cei care incearca sa faca actiuni politice"".
DISPUTA IN COALITIE. Dupa vot, reprezentantii PD, pe de o parte si cei ai UDMR, si ai PC s-au acuzat reciproc pentru rezultatul votului asupra perchezitiei. Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a declarat pe holuri ca PNL si PD au votat ""cu bilele la vedere"" pentru incuviintarea perchezitionarii, in timp ce ""UDMR si o buna parte din PC nu au votat impreuna cu Alianta"". Deputatul UDMR Kelemen Hunor a sustinut, insa, ca ""o parte a PD"" a votat impotriva perchezitiei. ""Cristian Radulescu sa vorbeasca despre partea din PD care a votat impotriva cererii ministrului Justitiei"", a spus si conservatorul Bogdan Pascu, precizand ca deputatii PC au votat ""in corpore"" pentru perchezitie.

MUNCA ZADARNICA DE CONVINGERE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.