Medicul Naum Ciomu, cel care a sectionat penisul unui pacient, are toate sansele sa raspunda penal pentru fapta lui. Ieri a ajuns la instanta expertiza efectuata de Institutul National de Medicina Legala ""Mina Minovici"" (INML) pentru a stabili
Medicul Naum Ciomu, cel care a sectionat penisul unui pacient, are toate sansele sa raspunda penal pentru fapta lui.

Ieri a ajuns la instanta expertiza efectuata de Institutul National de Medicina Legala ""Mina Minovici"" (INML) pentru a stabili exact daca doctorul stia ce face atunci cand a mutilat organul sexual al pacientului sau. Potrivit directorului general al INML, medicul Dan Dermengiu, concluzia remisa instantei mentine rezultatul primei expertize din acest caz. Concret, se confirma ca Naum Ciomu avea discernamant in momentul in care a efectuat taietura, el suferind un soc abia dupa ce a realizat ceea ce a facut.
GRESEALA INADMISIBILA. Reamintim ca in urma cu doi ani, in timp ce efectua o interventie chirurgicala, medicul urolog Ciomu i-a taiat tanarului pe care il opera canalul urinar din partea inferioara a penisului, apoi i-a fragmentat organul genital in mai multe bucati. Expertii au stabilit in urma reconstituirii ca doctorul Ciomu avea de efectuat o operatie simpla, care nu reprezenta o urgenta medicala, iar el a facut o greseala inadmisibila pentru orice chirurg. El a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti sub acuzatia de vatamare corporala grava din culpa. Fapta lui poate fi pedepsita cu amenda sau cu inchisoare de pana la trei ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.