""Asteptam din partea raportului Uniunii Europene o evaluare tehnica a ceea ce am realizat. Din punctul nostru de vedere, amanarea (aderarii - n.r.) nu poate fi motivata tehnic"", a declarat ministrul roman de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, intr-
""Asteptam din partea raportului Uniunii Europene o evaluare tehnica a ceea ce am realizat. Din punctul nostru de vedere, amanarea (aderarii - n.r.) nu poate fi motivata tehnic"", a declarat ministrul roman de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, intr-un interviu acordat ziarului austriac Die Presse.

Seful diplomatiei externe a vorbit despre problemele cele mai fierbinti cu care se confrunta astazi Romania.
DESPRE INTEGRARE. In contextul apropiatei extinderi a UE, Ungureanu a explicat ca in Romania se duce o lupta constanta cu fenomenul coruptiei.
Cat despre Austria, tara in care multi nu privesc cu ochi buni integrarea, ministrul ii invita pe sceptici sa priveasca Romania ""aproape ca pe un nou land federal"", pentru ca tara noastra este ""la fel de importanta pentru economia austriaca cum este sangele pentru corp"".
Ungureanu s-a aratat deranjat de intrebarea referitoare la posibila existenta, in Romania, a unor inchisori secrete operate de CIA si a infirmat aceasta ipoteza. Ministrul a exclus si ideea existentei unei psihodrame pe axa Bucuresti-Bruxelles-Washington: ""Noi nu suntem in situatia de a alege."" (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.