Traian Basescu este descendentul Adam-ului eurasian, reprezentant al primei generatii de oameni care a des-cins din Africa si a populat celelalte continente, arata cercetarile asupra ADN-ului presedintelui. Nu este o gluma, ci un studiu efectuat
Traian Basescu este descendentul Adam-ului eurasian, reprezentant al primei generatii de oameni care a des-cins din Africa si a populat celelalte continente, arata cercetarile asupra ADN-ului presedintelui.

Nu este o gluma, ci un studiu efectuat in cadrul unui proiect realizat la initiativa National Geographic, relateaza Mediafax. Presedintele Romaniei a acceptat sa participe la Proiectul Genografic - Cartografierea istoriei umanitatii, sustinut de National Geographic si IBM.
Peste 100.000 de persoane din toata lumea doneaza probe genetice in cadrul unui proiect ambitios de stabilire a sensurilor migratiilor oamenilor de-a lungul timpului. Proiectul vizeaza regasirea legaturilor genetice intre diferite populatii umane. Adam-ul eurasian este un barbat african, stramosul comun al tuturor persoanelor non-africane de astazi, a declarat, ieri, la Bucuresti, Spencer Wells. De asemenea, Wells spune ca ascendentii lui Basescu au plecat din Africa in Orientul Mijlociu, dupa care au migrat spre Europa, cu 30.000-40.000 de ani in urma.
ION SI MARIA Presedintele se dovedeste a-i avea ca ascendenti si pe Ion si Maria, fosilele descoperite la Pestera cu Oase, in zona Banatului. Aici, in 2002 si 2003, o echipa multinationala a descoperit cele mai vechi fosile ale omului modern din Europa. Ion si Maria sunt considerati stramosii primilor oameni moderni din Europa. Haplogrupul presedintelui este impartasit de 90% dintre spanioli, 95% dintre irlandezi si doar 10% dintre romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.