Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei Deputatilor retragerea de pe ordinea de zi a plenului a ordonantei de urgenta privind infiintarea Fundatiei Gojdu. Motivul pentru care MAE doreste sa retraga actul norm

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei Deputatilor retragerea de pe ordinea de zi a plenului a ordonantei de urgenta privind infiintarea Fundatiei Gojdu.

Motivul pentru care MAE doreste sa retraga actul normativ din dezbaterea Parlamentului este organizarea unei dezbateri publice pe tema controversatului Acord romano-ungar ce stabileste infiintarea Fundatiei Emanuil Gojdu. La dezbaterea publica ce va fi organizata de minister vor fi invitati reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, ai Academiei Romane, ai Parlamentului Romaniei, mass-media si ai organizatiilor neguvernamentale, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. ""Obiectivul dezbaterii este discutarea implicatiilor incheierii Acordului interguvernamental din 20 octombrie 2005 prin raportare la intentia Bisericii Ortodoxe Romane si a Fundatiei Gojdu de la Sibiu de recuperare a imobilelor ce au apartinut Fundatiei Gojdu. MAE doreste ca actul normativ de ratificare a Acordului romano-ungar sa faca obiectul unui cat mai larg consens al fortelor politice si in randurile societatii civile, fiind vorba atat de un proiect de politica externa deosebit de important in relatiile romano-ungare, cat si de un subiect de maxim interes pentru societatea civila, care doreste, in mod firesc, sa se asigure ca testamentul lui Emanuil Gojdu se va aplica in continuare si ca drepturile succesorilor lui Emanuil Gojdu nu sunt afectate"", spune MAE.

Emanuil Gojdu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.