Procurorii au trimis in judecata opt membri ai unui grup de talhari care se dadeau politisti. Membrii bandei actionau pe teritoriul Capitalei si in alte sapte judete ale tarii: Valcea, Galati, Buzau, Giurgiu, Arges, Ialomita, Ilfov. Ei au talhari
Procurorii au trimis in judecata opt membri ai unui grup de talhari care se dadeau politisti. Membrii bandei actionau pe teritoriul Capitalei si in alte sapte judete ale tarii: Valcea, Galati, Buzau, Giurgiu, Arges, Ialomita, Ilfov.

Ei au talharit zeci de persoane, dupa ce li s-au prezentat victimelor ca fiind politisti. Potrivit Ministerului Public, cei opt sunt acuzati de savarsirea, in mod repetat, a unor infractiuni de furt calificat prin uzurparea de calitati oficiale, talharie, precum si alte fapte comise cu violenta, circumscrise crimei organizate. Ei vor fi judecati de magistratii Tribunalului Bucuresti.
IN UMBRA POLITISTILOR ADEVARATI. ""Talharii-politisti"" sunt Daniel Cencu, Veronel Rujancu, Costel Aurel Andrei, Ion Nicolae, Dan Paduraru si Dan Gheorghe Cristian Tomi Bordeianu si Natalia Ilie. Toti opt au fost deferiti justitiei, in stare de arest preventiv. Ei actionau mai mult noaptea, cand drumurile nationale erau mai putin circulate. Sub aparenta unor echipaje de politie, ei profitau de necunoasterea de catre victime a semnelor distinctive de politie sau de interventie speciala. Ba mai mult, pentru a da o aparenta de veridicitate si a semnalelor de oprire, si a controalelor pentru droguri, arme sau valuta falsa pe care le faceau asupra victimelor lor, falsii politisti actionau de multe ori in apropiere de echipajele adevaratilor politisti.
TALHARII CU GIROFAR. De regula, membrii bandei actionau in echipe de cate trei si foloseau autoturisme straine puternice, furate si cu numere false. Culmea tupeului, masinile erau dotate cu cate un girofar de politie, folosit mereu pentru a-si pacali victimele. De obicei, acestea erau cetateni straini, turisti sau cetateni romani ce se deplasau cu microbuzul pentru a se aproviziona cu marfa din complexurile comerciale bucurestene si detineau importante sume de bani asupra lor. Unul dintre ei, imbracat in uniforma de politie, oprea victimele din trafic cu un baston reflectorizant, de tipul celor folosite de agentii Politiei Rutiere. In timp ce acesta ii cerea conducatorului auto sa prezinte documentele pentru control, ceilalti doi, imbracati in combinezoane, cu cagule si manusi, verificau pe ocupantii masinii, sub pretextul detinerii de droguri, arme sau valuta falsa. Armele din dotarea falsilor politisti, desi pareau reale in ochii victimelor, erau de fapt brichete sub forma de pistol sau pusti de jucarie. Paguba creata a fost estimata la peste doua miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.