Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a cerut ieri prefectilor din toata tara sa ia masuri speciale, in urma avertizarilor meteorologice transmise de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, potrivit carora in urmatoarele trei zile vor cadea precipitatii insemnate cantitativ si ninsori viscolite.

MAI a solicitat prefectilor sa previna aparitia unor factori de risc, care sa genereze situatii de urgenta la nivelul zonelor de competenta.
Prefectii vor dispune comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa urmareasca zilnic evolutia fenomenelor meteorologice si sa asigure toate conditiile necesare pentru a actiona preventiv si a alerta populatia din timp, daca situatia o va impune. De asemenea, prefectii din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, estul si sudul Transilvaniei vor dispune instituirea de urgenta a serviciului de permanenta la toate primariile, astfel incat administratiile locale sa gestioneze eficient posibilele efecte negative ale inrautatirii vremii. (Radu Crivat)