Cea mai mare statiune de schi din Romania, Poiana Brasov, este plina in aceste zile de turisti veniti din Franta si din Belgia. Astazi se anunta aglomeratie mare din cauza sutelor de romani care si-au facut si ei rezervari la hotelurile din statiunea brasoveana.

Iarna nu a trecut, iar schiorii profita din plin de ninsorile cazute in aceasta saptamana. Ca niciodata in acest sezon, in Poiana Brasov stratul de zapada a depasit un metru, in unele locuri din Masivul Postavaru atinge si 150 de centimetri.
ATUURI. Se stie ca statiunea brasoveana reprezinta o atractie nu doar pentru turistii romani, ci si pentru cei din Anglia. In aceasta saptamana, pe langa englezi, sub Postavaru s-a aflat si un numar mare de francezi si belgieni. Ce ii atrage pe straini sa vina aici? Preturile foarte mici, in comparatie cu statiunile din Elvetia sau din Austria, si monitorii de la Scoala de Schi Ana.
IUTE. Prezenta turistilor provenind din Franta si Belgia se datoreaza si faptului ca in aceasta saptamana elevii si studentii din aceste tari se afla in vacanta. Scoala de schi condusa de Emil Farcasanu organizeaza cursuri pe grupe pentru turistii straini. In numai sapte zile, o persoana care nu a pus niciodata schiurile in picioare pana sa vina in Romania invata sa schieze foarte bine.
STRAINI. In receptiile hotelurilor Poiana, Sport si Bradul, apartinand lui George Copos, se vorbeste mai mult engleza si franceza decat romana. Imediat dupa micul dejun e forfota mare. Toti turistii se echipeaza pentru a iesi pe partie. Nici nu se pornesc instalatiile de transport pe cablu care urca in Postavaru, si schiorii se strang deja la statiile de jos.