O echipa poloneza va intra in istoria fotbalului. Are in lot 18 jucatori brazilieni, iar primul ""11"" este format exclusiv din fotbalisti ""cariocas"". O grupare modesta, de mijlocul clasamentului in prima divizie a campionatului polonez, a socat

O echipa poloneza va intra in istoria fotbalului. Are in lot 18 jucatori brazilieni, iar primul ""11"" este format exclusiv din fotbalisti ""cariocas"".

O grupare modesta, de mijlocul clasamentului in prima divizie a campionatului polonez, a socat lumea fotbalului. Nu neaparat prin performante, care deocamdata lipsesc cu desavarsire la o formatie care ocupa in acest moment doar locul 9 in prima liga din Polonia.
REVOLUTIE. Innebunit dupa Brazilia, presedintele clubului Pogon Szczecin, Antoni Ptak, in varsta de doar 28 de ani, a cumparat in aceasta pauza de iarna nu mai putin de 18 jucatori din patria lui Ronaldinho pentru a-si intari echipa si a crea o emulatie in jurul clubului pe care il conduce. Astfel, profitand si de faptul ca regulamentul ligii profesioniste din Polonia ii permite, cu spriji-
nul catorva impresari din Tara Cafelei, Ptak a reusit sa transfere fotbalisti de la aproape toate nivelurile campionatului brazilian. Asa cum era de asteptat, presedintele lui Pogon Szczecin a incredintat banca tehnica a echipei sale unui antrenor tot din Brazilia, pe numele sau Jose Carlos Serrao. ""Sunt sigur ca aceasta e o idee de succes si, dupa o lunga asteptare, ne va duce in cupele europene"", a declarat, increzator, presedintele lui Pogon.
FORMULA. Sosirea ""armadei"" braziliene a fortat si o renuntare masiva la jucatorii polonezi. Dar iata primul ""11"" cu care Pogon Szczecin a abordat meciurile amicale si care se anunta standard pentru returul ce a inceput in acest week-end, cu mentiunea ca in paranteza sunt poreclele sub care sunt cunoscuti fotbalistii brazilieni: Anderson Soares da Silva (NENECA) - Valdir Teodoro (VALDIR), Jos"" Roberto Lucini (ZE ROBERTO), Vanderlei Goncalves Barbosa (BATATA), Luiz Eduardo Tavares (MINEIRO) - Cleissona€¦ dson Assuncao (CLEISON), Alexandre da Silva Mariano (AMARAL), Daniel Lopes Cruz (DANIEL), Edi Carlos Dias Marcal (ANDRADINHA) - Wagner Pires de Almeida (WAGNER), Jos"" Cristiano de Souza (JUNIOR). Se poate spune ca Pogon va fi un adversar redutabil pentru Wisla Cracovia, echipa pregatita de romanul Dan Petrescu.

VEDETE. Antrenorul Serrao este unul dintre fostii jucatori de baza ai echipei Sao Paolo din anii a€™70. Pe site-ul lui Pogon se gaseste o poza in care Serrao apare brat la brat cu celebrul Pel"", care evolua pentru FC Santos, si cu care era rival in acea perioada. In privinta lotului, cel mai cunoscut jucator transferat de echipa poloneza este mijlocasul central Amaral, care a aparat in cariera sa culorile unor cluburi cunoscute, precum Sporting Lisabona sau Fiorentina. Prezentarea lotului a fost un adevarat show. Presedintele Ptak a adus la sala de sport a orasului Szczecin o trupa de samba, care i-au incantat pe noii jucatori, dar si pe suporteri.

POLONEZI? Nu, sunt brazilienii care joaca pentru polonezi


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.