Recent, Le Figaro a anuntat ca va fi analizat ADN-ul unor ramasite umane, pentru a dovedi daca acestea apartin sau nu Ioanei da€™Arc. Ramasitele, care se crede a fi ale Ioanei da€™Arc, sunt pastrate cu grija intr-o cutie din le
Recent, Le Figaro a anuntat ca va fi analizat ADN-ul unor ramasite umane, pentru a dovedi daca acestea apartin sau nu Ioanei da€™Arc. Ramasitele, care se crede a fi ale Ioanei da€™Arc, sunt pastrate cu grija intr-o cutie din lemn, de mici dimensiuni. Ele vor fi analizate de o echipa formata din 18 cercetatori, coordonata de Philippe Chalier, expert in medicina legala din cadrul Complexului spitalicesc Raymond-Poincare Garches din Franta.
Cercetatorii incearca sa precizeze daca osemintele sunt sau nu ale Fecioarei din Orleans. Raspunsul final este asteptat dupa aproximativ sase luni. In principal este vorba de un rest de aproximativ 14-15 centimetri, invelit intr-o substanta negricioasa, bituminoasa, recuperat de pe rugul din Rouen, impreuna cu alte ramasite mai mici, din care unele ar fi ale unei pisici.
Aceste ramasite au circulat de-a lungul timpului, pana au intrat in posesia episcopiei Tours, in secolul al XVII-lea. Desi episcopul de Rouen dorea sa dispara orice urma a ""ereticei"", totusi ramasitele nu au fost aruncate in Sena. Cercetatorii au anuntat ca le vor analiza benevol, ""deoarece mortii pot oferi informatii valoroase viilor, iar acest gen de studii permit desavarsirea cercetarilor noastre"", a explicat Philippe Charlier. Analizele genetice ale ADN-ului vor preciza daca ramasitele sunt ale unei femei sau ale unui barbat. Iar analiza cu carbon 14 va confirma data mortii eroinei (1431).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.