Tigarile si bauturile alcoolice nu se mai scumpesc in luna martie. Partidul Social Democrat (PSD) a atacat la Curtea Constitutionala pachetul de legi privind reforma in sanatate, prin care a fost introdusa si taxa pe viciu. Pana cand Curtea nu va da
Tigarile si bauturile alcoolice nu se mai scumpesc in luna martie. Partidul Social Democrat (PSD) a atacat la Curtea Constitutionala pachetul de legi privind reforma in sanatate, prin care a fost introdusa si taxa pe viciu. Pana cand Curtea nu va da un verdict cu privire la constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea acestei legi, nici una din prevederile sale nu va fi aplicata.Tinand seama ca legea supusa controlului insumeaza 242 de pagini, sesizarea urmeaza sa fie luata in dezbatere in data de 15 martie, a anuntat Curtea Constitutionala.
PROBLEME. Taxa pe viciu - bauturi alcoolice, tigari si jocuri de noroc - a fost introdusa prin pachetul de legi privind reforma in Sanatate, elaborat sub indrumarea ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu. Valoarea taxei este de 20 de centi pentru fiecare pachet de tigari si de 200 de euro pentru fiecare hectolitru de alcool rafinat. Nicolaescu spera ca astfel va aduna 150 de milioane de euro, in acest an, iar din 2007 aproximativ 200 de milioane de euro.
EFECT INVERS. Producatorii de alcool si tigari nu sunt de acord cu decizia Guvernului si spun ca introducerea taxei pe viciu va avea un efect invers celui calculat. Incasarile la buget vor scadea, iar evaziunea fiscala va creste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.