Sculptor, grafician, scenograf
Varsta: 76 de ani A debutat ca ilustrator de carte, desenator de presa, pictor, afirmandu-se apoi in gravura si sculptura Lucrarile sale se gasesc in colectii si muzee din marile capitale ale lumii Maestru
Sculptor, grafician, scenograf
Varsta: 76 de ani A debutat ca ilustrator de carte, desenator de presa, pictor, afirmandu-se apoi in gravura si sculptura Lucrarile sale se gasesc in colectii si muzee din marile capitale ale lumii Maestrul Marcel Chirnoaga a deschis ieri-seara la Muzeul Municipiului Bucuresti o expozitie de gravura reprezentativa pentru creatia sa din ultimii 20 de ani. ""Am lucrat pe baza de literatura (...) la Apocalipsa, la povestea labirintului si inca altele si acum le expun pe toate impreuna. Inovatia mea a fost ca am facut gravura si pe fier. O preocupare a fost sa fac niste imagini ale raului; raul fiind o abstractiune, daca n-are chip, nu poate fi cunoscut. L-as cita pe Eminescu, care zice ca-i «usor a face versuri cand nimic nu ai a spune». Eu generalizez si zic ca e usor a face arta cand nimic nu ai a spune si eu am avut ceva de spus si ce-am spus se poate citi prin lucrarile mele"", a spus artistul. Marcel Chirnoaga este astazi un nume de referinta. Gravurile sale au ajuns pana in cele mai indepartate colturi ale lumii, aducandu-i recunoasterea internationala. Pentru inaugurarea noii sale expozitii, Jurnalul National il declara pe Marcel Chirnoaga ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.