Nu le-a iesit acum 500 si ceva de ani, au dat lovitura acum: turcii i-au cucerit pe romani! Dansatorii trupei ""The Fire of Anatolia"", prezenti pentru a treia oara la Bucuresti, au dat un spectacol aplaudat la scena deschisa de toata Sala Palatului,
Nu le-a iesit acum 500 si ceva de ani, au dat lovitura acum: turcii i-au cucerit pe romani! Dansatorii trupei ""The Fire of Anatolia"", prezenti pentru a treia oara la Bucuresti, au dat un spectacol aplaudat la scena deschisa de toata Sala Palatului, in picioare.

Coregraful Mustafa Erdogan a conceput un show alcatuit din scene religioase, istorice, de dragoste ori cu trimiteri legate de filmografie sau mitologie - toate cu o tusa usor parodica. Sincronizati perfect, cei peste 50 de dansatori au spus povesti din toate timpurile in pasi de dans irlandez, dansand din buric sau combinand baletul clasic cu cel contemporan. Cadane moderne de-o frumusete rapitoare (cu nuri, par lung si costume lucitoare) si ""beizadele"" care ar fi facut invidioase cohorte-ntregi de stripperi musculosi. Erdogan a mai reusit doua lucruri extrem de important: a facut o selectie riguroasa a celor care merita sa danseze in trupa sa, tinandu-i apoi sub stricta supraveghere a instructorilor de dans, a dieteticienilor si folcloristilor. Si se vede. (Claudia Daboveanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.