Dupa ce in 2003 a propus ca dar de Craciun pentru prieteni cartea-borcan, adica poezii rulate sub forma unui sul si puse la pastrare intr-un vas aspectuos, Humanitas a lansat de Martisor un alt posibil cadou: carte si audiobook ""De ce te iubesc"", c
Dupa ce in 2003 a propus ca dar de Craciun pentru prieteni cartea-borcan, adica poezii rulate sub forma unui sul si puse la pastrare intr-un vas aspectuos, Humanitas a lansat de Martisor un alt posibil cadou: carte si audiobook ""De ce te iubesc"", cu Gabriel Liiceanu in ipostaza de actor liric.

Noua aparitie editoriala este o antologie de poezii de dragoste din literatura universala - de la vocea anonima din ""Cantarea Cantarilor"" la poeti din zilele noastre, de la trubaduri la romantici, de la sonetele lui Shakespeare la cele ale lui Vasile Voiculescu, de la Louise Labe la Anna Ahmatova sau Wiseawa Szymborska. Structura volumului ""De ce te iubesc. Paradoxurile iubirii in poezia lumii"" a fost gandita de Ioana Parvulescu, cea care s-a ocupat si de cartea-borcan ""Eternul feminin"". Titlul ii apartine insa lui Mircea Cartarescu, autorul succesului ""De ce iubim femeile"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.