Expeditia Punia 2006 pleaca la drum. Opt cercetatori romani, reprezentand doua muzee (Antipa din Bucuresti si cel de Arheologie din Constanta) si o organizatie nonguvernamentala, parasesc astazi Bucurestiul, cu destinatia Sahara tunisiana.
V
Expeditia Punia 2006 pleaca la drum. Opt cercetatori romani, reprezentand doua muzee (Antipa din Bucuresti si cel de Arheologie din Constanta) si o organizatie nonguvernamentala, parasesc astazi Bucurestiul, cu destinatia Sahara tunisiana.
Vreme de patru saptamani, echipa coagulata in jurul biologului Razvan Popescu-Mirceni, directorul societatii constantene Oceanic Club, va derula un program de observatii si colectari de material biologic atat in zona desertica a Tunisiei, cat si pe tarmul nord-african al Mediteranei. TRANSAFRICA. Purtatoare a unei istorii bogate, tara din zona Marelui Erg Occidental este si o tinta vizata de arheologi, in conditiile in care, in deceniile din urma, prezenta cercetatorilor straini fost blocata de politica autoritatilor tunisiene. Traseul include, prin urmare, escale in puncte de interes biologic si ecologic, dar si in diverse obiective istorice si antropologice. Punia 2006 se inscrie intr-un ciclu de expeditii transafricane. Hamada 2005 a fost, de altfel, cea mai mare reusita de pana acum, reprezentand, dupa cum marturiseste Razvan Popescu-Mirceni, ""motivatia principala a continuarii acestui program: cele 16 specii noi identificate si recunoscute ca fiind nementionate, pana acum, in nici o alta lucrare stiintifica ne-au determinat sa continuam explorarea in zona de nord a Africii, o regiune facand prea rar obiectul unor studii de cercetare"". Rezultatul concret al expeditiei Hamada 2005: Muzeul Antipa s-a imbogatit cu 960 de probe de insecte si 200 de probe de fauna marina recoltate in Maroc cu echipamente proprii. Tot din resurse proprii a fost asigurata si conservarea acestora. ECHIPA. In afara lui Razvan Popescu-Mirceni, din echipa expeditiei mai fac parte Dumitru Murariu si Cornel Parvu, doctori in biologie, director si, respectiv, sef de sectie la Muzeul National de Istorie Naturala ""Grigore Antipa"", colegul lor Gabriel Chisamera, dr. Constantin Chera, directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, precum si Razvan Zaharia, Razvan Olteanu si Liviu Leca, cei trei fiind membri ai Oceanic Clubului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.