Autoritatile locale nu vor mai beneficia de ajutorul guvernului si Delegatiei Comisiei Europene in gestionarea banilor europeni dupa 1 ianurie 2007, a declarat ministrul roman al Integrarii, Anca Boagiu.
""Statul si Delegatia Comisiei Europen
Autoritatile locale nu vor mai beneficia de ajutorul guvernului si Delegatiei Comisiei Europene in gestionarea banilor europeni dupa 1 ianurie 2007, a declarat ministrul roman al Integrarii, Anca Boagiu.
""Statul si Delegatia Comisiei Europene, vazute ca mama si tata pana acum de autoritatile locale, nu vor mai acorda ajutor in problema fondurilor de la UE. In 2007, ele sunt considerate ca fiind majore si bine informate despre Uniunea Europeana"", a concluzionat ministrul. Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei ""Comunicare + Transparenta=Incredere"", care a marcat incheierea campaniei de informare pentru programul Phare - Coeziune Economica si Sociala, destinat proiectelor de dezvoltare regionala. Lansata in noiembrie 2005, campania a constat in difuzarea a zece filme documentare care prezinta exemple concrete de proiecte de finantare cu fonduri nerambursabile in intreaga tara. CAMPANIE. Filmele au rulat pe sapte canale nationale de televiziune si in avioanele companiei TAROM. Pentru a vedea impactul acesteia, Ministerul Integrarii Europene (MIE) a comandat un sondaj din care reiese ca doua treimi din romani sunt interesati sa afle informatii despre proiectele finantate cu fonduri europene. Realizat pe un esantion reprezentativ de 1.245 de persoane cu varste cuprinse intre 18-60 ani, sondajul arata ca dupa vizionarea filmelor, jumatate din cei intervievati inteleg mai bine unde merg banii europeni, dar nu se considera prea bine informatii in privinta fondurilor alocate de UE si Guvernul roman. Informarea insuficienta este si motivul pentru care 40% dintre romani intervievati spun ca banii de la Bruxelles sunt accesibili persoanelor fizice. Bunul mers al demersurilor MIE a fost remarcat si de Jonathn Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene. ""Avand in vedere ca utilizarea banilor UE a reprezentat principalul subiect de care am fost intrebat in ultimii patru ani si jumatate, trebuia sa ajutam la informarea cetatenilor despre mersul banilor europeni. Totusi, am ajuns la concluzia ca cea mai mare provocare a romanilor ramane cea de a deveni cetateni europeni si de a avea incredere in ei si in Romania"", a mai explicat Scheele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.