In timp ce sotia presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, se afla pe patul Spitalului Floreasca, acuzand simptome specifice unui preinfarct, grupul parlamentar PSD vota ""NU"" perchezitiei in casele familiei Nastase, din Bucuresti si Cornu. Dana Nastase n-a mai ajuns astfel la audierea de la DNA, iar ultimul cuvant privind perchezitiile il are plenul Camerei.

Deputatii PSD au respins ieri, prin vot secret, cererea de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase, printre ei regasindu-se insa si pesedisti care s-au declarat de acord cu solicitarea ministrului Justitiei. Astfel, dintre cei 90 de deputati prezenti, 87 au votat impotriva cererii de perchezitie, doi ""pentru"", iar un buletin de vot a fost anulat. ""Imi propun ca pana saptamana viitoare sa incerc sa ii conving si pe cei doi colegi care nu au acceptat toate argumentele pe care le-am prezentat si, daca voi reusi, am sa ma bucur la fel de mult cum ma bucur ca am reusit sa-i conving pe ceilalti 87 de colegi"", a comentat Adrian Nastase, care nu a participat la vot alaturi de colegii sai. El a spus ca nu banuieste cine sunt cei doi, avand in vedere ca votul a fost secret, dar a apreciat ""solidaritatea fireasca si impresionanta a colegilor in aceasta lupta politica dificila"".
APARARE. De altfel, pe parcursul celor doua ore de discutii din sala de sedinte a grupului PSD, imbibata cu apa ce se scurgea din plafon, toti vorbitorii i-au luat apararea lui Nastase. Ei au vorbit de neconstitutionalitatea cererii ministrului Justitiei, de ""persecutie politica"", ""lucratura politica"" si de ""stat politienesc"" si au acuzat ""anchetele care se fac pe baza de liste si comenzi politice"". ""Procurorii cauta doua bratari dacice, cosoni si un biletel in tamplaria de termopan pe care scrie mita"", a descris Dan Iosif actiunea de perchezitie a imobilului din Zambaccian. ""Pot sa caute orice. Si cocosei, in definitiv"", a spus si Nastase, care, la inceputul sedintei, timp de 35 de minute a incercat sa-si convinga colegii ca toata aceasta actiune este una politica, de discreditare a sa si a liderilor PSD. ""Este o razbunare politica, aici nu mai este vorba de justitie, de dreptate, este vorba in mod evident de niste abuzuri, exagerari permanente"", a aratat Nastase, calificand perchezitia drept una ""ilegala"" si ""un pretext pentru a gasi eventuale temeiuri pentru eventuale acuzatii"".

DANA NASTASE S-A INTERNAT LA URGENTA