Zilele trecute, ca sa intru in randul lumii, m-am dus la multlaudatul ""Brokeback Mountain"", nominalizat la Oscar. Am constatat ca sunt homofob si am plecat dupa 40 de minute bucurandu-ma ca nu am rezistat mai mult. Doi oieri, ca altfel nu le po
Zilele trecute, ca sa intru in randul lumii, m-am dus la multlaudatul ""Brokeback Mountain"", nominalizat la Oscar. Am constatat ca sunt homofob si am plecat dupa 40 de minute bucurandu-ma ca nu am rezistat mai mult.

Doi oieri, ca altfel nu le pot spune, pentru ca nu aveau un al treilea impotriva caruia sa se alieze pentru crearea unei balade populare de mare amplitudine, ei bine, doi oieri se hotarasc sa creeze o balada... poponara. Scuzati-ma. Plictisiti de atata transhumanta, ramasi fara baterie la tranzistor si obligati sa se inghesuie sub panza aspra a unui cort, baietii - dintre care unul purta erectul nume de Ennis - se hotarasc sa-si faca de cap. Intre cei doi frumusei si foarte barbieriti se infiripeaza o idila cu totul si cu totul neobisnuita... Cu toate acestea, ""Brokeback Mountain"" este genul de film care va placea Academiei. Este o pelicula ""extrem"" de corecta din punct de vedere politic, o concurenta neloiala, poate, pentru ""München"", controversatul film al lui Spielberg. Pana una alta, urmariti in noaptea de duminica spre luni, la TVR, Gala Oscar. Stralucire, vedete, filme, bancuri à la Hollywood carora nu totdeauna le ghicim sensul si care ne trebuie explicate. La fel cum oarecum inexplicabila si amuzanta este si aparitia pe marele ecran al lui Heath Ledger (unul dintre oieri) in superproductia ""Casanova"", in rolul titular. Un cowboy homosexual si afemeiat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.