Cine este cel mai bun? Becali. Cine este cel mai destept? Becali. Cine este cel mai frumos? Cine conduce cu mana cu fier? Cine are sabia lui Hristos deasupra capului? Cine vrea sa scoata tarisoara asta din mizerie? ""Cine e as
Cine este cel mai bun? Becali. Cine este cel mai destept? Becali. Cine este cel mai frumos? Cine conduce cu mana cu fier? Cine are sabia lui Hristos deasupra capului? Cine vrea sa scoata tarisoara asta din mizerie? ""Cine e asa perfect/ Si simpatic si destept/ Nici un fir de par pe piept""? Becali.
Cine e barbat? Cine e fair-play? Cine e liderua€™ care da mana (""sunt liderua€™ care dau mana"")? Cine nu poate sa citeasca ""asemenea cuvinte jignitoare"" scrise pe o hartie? Cine e firav la suflet si tare la psihic? Cine zice ca el nu vorbeste urat? Cine transeaza problema intr-o maniera inegalabila? Da. Cine e ""Tandru, insa dur,/ Ferm, dar maleabil/ Iubitor de arta/ Cu suflet de contabil""? Ihim.
Cine a reusit ""reusitele pe care le-a reusit""? Si cine are ""inima asta, ca-i e mila de oameni cand iese pe strada""? Da.
Si acum, copii, deschideti caietelele, astazi trecem la lectia ""Becali - intre prezentul abject si viitorul stralucitor"". Poftim? Da, deci ""abject"" mai inseamna si nasol, da, alte intrebari? ""Stralucitor"" inseamna atunci cand vine Becali sa faca ordine in tarisoara asta prea des incercata de razboaie, boli, foamete, comunism si, deloc in ultimul rand, consumism. Notati-va ideea asta pe care am sa va rog s-o dezvoltati ca tema pentru acasa: deci Becali. Om politic de geniu, strateg de renume mondial, redutabil luptator pentru drepturile romanilor celor multi si amarati. S-a remarcat prin inima lui mare, care, deci Becali plange foarte mult pentru ca e si sensibil si, in egala masura, prin ADN-ul de politician abil, gata sa moara pentru o idee nobila. Copii, deci ce va rog. Acasa, sa nu uitati sa faceti o compunere de cateva randuri despre copilul din Becali, femeia din Becali, barbatul din Becali, klingonianul din Becali si, neaparat, sa scrieti putin si despre pozele alea care circula pe internet, cu Becali schimonosit de durere in fata automobilului sau, in care un om nedrept si marsav a bagat o ranga. Stiu ca le stiti, trebuie sa le stiti, toata lumea le stie.
Cine vrea, sa-si noteze (asta pentru 10) ideea ca PNTCD are nevoie de un lider ca Becali, intocmai la fel cum, daca mai stiti voi reclama aia, ""Oamenii cu idei au nevoie de un birou cu Minolta, chemati oamenii de la Minolta"". Romanii il vor pe Becali. Romanii tanjesc dupa un Becali sa preia fraiele acestei incercate tari. Romanii au nevoie de un birou cu Becali. Chemati-l pe omul Becali. Ce spui? Spui c-ar trebui sa-l sanctificam dupa moarte? Eu zic c-ar trebui sa-l sanctificam chiar inainte de moarte. Pentru ca, oricum, Becali miroase a mir si lacrimile lui sunt de sange. Noi toti il iubim pe Becali. Pentru ca, repet, ""Nimeni nu-i asa perfect/ Si simpatic si destept/ Nici un fir de par pe piept""...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.