Desi se bucura de majoritate parlamentara, Guvernul a fost sabotat ieri in plenul Camerei Deputatilor. Alesii au respins doua ordonante de urgenta, acestea neintrunind numarul de 167 de voturi necesar in cazul adoptarii proiectelor cu caracter or
Desi se bucura de majoritate parlamentara, Guvernul a fost sabotat ieri in plenul Camerei Deputatilor.

Alesii au respins doua ordonante de urgenta, acestea neintrunind numarul de 167 de voturi necesar in cazul adoptarii proiectelor cu caracter organic. Prima ordonanta, respinsa si de Senat si care cuprinde o serie de modificari ale legii pentru prevenirea, descoperirea si combaterea coruptiei, a picat cu 142 de voturi ""pentru"", 106 ""impotriva"" si 16 abtineri, desi primise raport de adoptare, cu unele modificari, din partea Comisiei Juridice.
ANTICORUPTIE. Guvernul propunea prin acest proiect autorizarea folosirii investigatorilor sub acoperire sau cu identitate reala in cazul in care exista indicii temeinice si concrete ca s-a savarsit sau se pregateste savarsirea de catre functionar a unei infractiuni de luare de mita, primire de foloase necuvenite sau trafic de influenta, in scopul descoperirii faptelor, identificarii faptuitorilor si obtinerii mijloacelor de proba.
PRELUARE. A doua ordonanta de urgenta, aprobata de Senat, a fost respinsa cu 148 de voturi ""pentru"", 105 ""impotriva"" si 7 abtineri si prevedea preluarea de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a activitatii si personalului aferent de la Avocatul Poporului. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.