Scriitor
Varsta: 60 de ani A debutat editorial in 1974 cu volumul ""Despre purpura"" Fost presedinte al Uniunii Scriitorilor 1985: Premiul Academiei Romane Eugen Uricaru isi lanseaza astazi, la Muzeul National al Literaturii Romane, pr
Scriitor
Varsta: 60 de ani A debutat editorial in 1974 cu volumul ""Despre purpura"" Fost presedinte al Uniunii Scriitorilor 1985: Premiul Academiei Romane Eugen Uricaru isi lanseaza astazi, la Muzeul National al Literaturii Romane, primul roman pe care l-a scris dupa decembrie 1989, ""Supunerea"", aparut de curand la Editura Cartea Romaneasca. Volumul, dupa cum declara autorul, este povestea marelui viol politic ce s-a petrecut la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si ai carui urmasi suntem cu totii, indivizi si natiuni, in aceasta parte a Europei. ""Ceea ce ni s-a intamplat nu se poate sa nu fi lasat urme. Supunerea nu s-a petrecut dintr-o data. Supunerea a inceput din clipa in care tot mai multi oameni au fost de acord ca important este «sa treci puntea», chiar daca ar trebui sa faci o intelegere cu el, administratorul Infernului. De cele mai multe ori, nici nu-ti dai seama ca, de fapt, il ajuti pe «el» sa o treaca. Singur nu ar fi reusit niciodata. De multe ori nici tu. Un roman despre lumea in care am trait si poate mai traim inca"", spune autorul. Pentru lansarea noului sau roman, Jurnalul National il declara pe Eugen Uricaru ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.