Conservatorii au depus ieri la Camera Deputatilor un proiect de lege in care propun sa se suporte de la bugetul de stat taxele aferente analizei si documentatiei de scoatere a terenurilor din circuitul agricol.
""Sumele exorbitante solicitate pentru analiza si verificarea documentatiei pun in mare pericol realizarea programului «Fermierul» si absorbtia fondurilor SAPARD. Cel mai relevant caz in acest sens este cel al unei persoane din Braila, care, pentru o dezmembrare a 4.000 de metri patrati, trebuie sa plateasca peste 230 de milioane de lei vechi"", a declarat unul dintre initiatori, deputatul PC Nicolae Popa (foto).
Proiectul legislativ prevede ca solicitarea unor onorarii suplimentare pentru aceste analize si verificari ""se considera foloase necuvenite"", iar expertul cadastral are obligatia de a raspunde tuturor solicitarilor privind prestarea de servicii. Proiectul este semnat, pe langa patru parlamentari conservatori, printre care si senatorul Dan Voiculescu, de un deputat UDMR, unul PSD si unul de la PD.