Europenii au gasit un nou motiv de disputa: pretul vizelor Schengen.
Francezii s-au declarat sustinatori aprigi ai dublarii pretului pentru solicitarile de vize, de la 35 de euro la 60 de euro, declarand ca masura este necesara pentru acoperi
Europenii au gasit un nou motiv de disputa: pretul vizelor Schengen.
Francezii s-au declarat sustinatori aprigi ai dublarii pretului pentru solicitarile de vize, de la 35 de euro la 60 de euro, declarand ca masura este necesara pentru acoperirea pretului rezultat in urma folosirii noilor tehnologii de securitate, cum ar fi datele biometrice, pe care UE doreste sa le introduca la posturile sale vamale in 2007.
Cu toate acestea, cele zece state care au aderat la 1 mai 2004 au criticat acest plan avertizand ca masura ar putea afecta relatiile cu vecinii Uniunii, relateaza Reuters, mai ales cu Ucraina. De altfel, ministrii de Externe ai Ungariei, Lituaniei si Estoniei au propus exceptii pentru cetatenii din Ucraina, Republica Moldova si Belarus, o hotarare in acest sens urmand sa fie luata de toti cei 25 de ministri de Externe ai statelor membre la reuniunea care va avea loc la 27-28 aprilie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.