Cazul casei castigate de parintii ministrului Justitiei, in defavoarea fostului propietar, starneste galceava intre judecatorii cercetati disciplinar pentru imixtiune in acest dosar. Seful sectiei civile de la instanta suprema a aruncat toata vina pe
Cazul casei castigate de parintii ministrului Justitiei, in defavoarea fostului propietar, starneste galceava intre judecatorii cercetati disciplinar pentru imixtiune in acest dosar. Seful sectiei civile de la instanta suprema a aruncat toata vina pe fosta sa colega, judecatoarea pensionara Luana Stancu.


Sectia de judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a inceput audierile in dosarul disciplinar legat de casa parintilor ministrului Justitiei, Monica Macovei. Presedintele sectiei civile de la instanta suprema, judecatorul Danut Cornoiu, si-a sustinut ieri nevinovatia in fata CSM. El a plasat insa vina in curtea fostei sale colege, Luana Stancu, si a grefierei Camelia Coman, cea care a dat pe timpul anchetei CSM declaratii impotriva lui. Cornoiu a declarat ca nu i se poate imputa transferul ilegal, de la un complet la altul, al dosarului de revendicare imobiliara castigat de parintii ministrului Justitiei, in dauna fostului proprietar Ana Maria Petrini. Pentru simplul motiv ca nu si-a dat niciodata acceptul la efectuarea unei astfel de schimbari.
APARAREA. El a povestit ca grefiera Camelia Coman i-ar fi spus despre interesul Luanei Stancu de a judeca dosarul respectiv. ""Am intrebat atunci daca partile au cerut transferul dosarului si cand am aflat ca nu, i-am zis ca acesta ramane unde este. Daca as fi incuviintat asa ceva trebuia sa existe semnatura mea. In acest dosar nu exista asa ceva"", a sustinut Cornoiu. El a acuzat-o pe grefiera Coman ca ar fi dat declaratii mincionase impotriva lui pentru a se exonera ea insasi de raspundere. Mai mult, potrivit lui Cornoiu grefiera, influentata de fosta judecatoare Luana Stancu ar fi efectuat transferul dosarului de la completul I, la cel prezidat de judecatoarea interesata. De cealalta parte, in timpul anchetei efectuate de inspectorii CSM, grefiera Coman a sustinut ca ordinul de mutare a dosarului ar fi fost dat chiar de Danut Cornoiu. Aceasta urmeaza sa fie si ea audiata la CSM, probabil la termenul viitor, fixat pentru data de 28 martie.
INSPECTIA. Potrivit concluziilor inspectiei, judecatoarea Luana Stancu ar fi facut toate demersurile pentru ca dosarul respectiv de revendicare, sa ajunga pe propria sa masa de judecata. Ea ar fi vrut sa-l ajute printr-o decizie favorabila pe medicul care ii operase sotul, si a carui mama locuieste in casa revendicata, alaturi de parintii ministrului Justitiei. Din acelasi raport reiese ca Monica Macovei nu ar fi avut vreo influenta in mersul dosarului. Inspectorii au considerat insa ca Luana Stancu ar fi fost sprijinita de seful sau Cornoiu in procedura ilegala de transferare a dosarului.
Sectia de judecatori a admis ieri sa audieze cinci martori, atat in apararea judecatorului, cat si in sustinerea concluziilor inspectiei. Vor fi citate astfel peste o luna grefierele Camelia Coman si Virginia Ezer, de la instanta suprema si magistratii Florin Costiniu, Vasile Culcea si Margareta Ionescu, cea careia i-a fost luat dosarul fara sa fie anuntata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.