Miliardarul rus Boris Berezovski, autoexilat in Marea Britanie, a primit un avertisment taman de la cei care i-au acordat gazduire. Si nu degeaba, ci dupa ce a spus ca ar planui o lovitura de stat in Rusia! Autoritatile britanice i-ar putea rev
Miliardarul rus Boris Berezovski, autoexilat in Marea Britanie, a primit un avertisment taman de la cei care i-au acordat gazduire.

Si nu degeaba, ci dupa ce a spus ca ar planui o lovitura de stat in Rusia!
Autoritatile britanice
i-ar putea revizui statutul, sustine postul de radio Eho Moskvii, care subliniaza ca, in prezent, Berezovski se afla ca ""refugiat"" in Marea Britanie. Potrivit declaratiilor ministrului de Externe Jack Straw, ""preconizarea inlaturarii violente a unui stat suveran este inacceptabila, iar autoritatile britanice o condamna fara rezerva"".
CU BATAIE LUNGA. Straw, care a reamintit faptul ca Berezovski a obtinut dreptul la azil politic in anul 2003, ii denunta pe toti cei care ""se folosesc de Marea Britanie drept baza pentru a pune la cale tulburari violente sau acte de terorism in alte tari"". El mai subliniaza ca statutul acestora de refugiat poate fi revizuit in orice moment, daca se adevereste ca prezenta lor pe teritoriul tarii nu este favorabila interesului public.
Declaratia lui Straw este reactie la un interviu acordat de Berezovski la 24 ianuarie postului de radio Eho Moskvii si, potrivit caruia, acesta ar fi dispus sa-si cheltuiasca averea (800 de milioane de lire sterline) in organizarea unei lovituri de stat in Rusia, pentru a ""restabili"" pana in 2008 Constitutia. Dupa parerea sa, presedintele rus, Vladimir Putin, incalca aceasta Constitutie, iar orice actiuni in forta din partea Opozitiei ar fi justificate. BBC precizeaza ca Straw a mentionat, de asemenea, ca Marea Britanie nu i-a facut nici o invitatie lui Boris Berezovski, atunci cand s-a instalat pe teritoriul sau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.