Fostul international Gica Popescu a platit ieri suma de 400.000 de dolari reprezentand impozitul aferent milionului de dolari primit de la Galatasaray Istanbul in contul transferului fotbalistului rapidist Florin Bratu, a declarat presedintele ANAF, Sebastian Bodu, la Antena 3.

Fostul international Gica Popescu (foto) a platit ieri suma de 400.000 de dolari reprezentand impozitul aferent milionului de dolari primit de la Galatasaray Istanbul in contul transferului fotbalistului rapidist Florin Bratu, a declarat presedintele ANAF, Sebastian Bodu, la Antena 3.
A RECUNOSCUT. Oficialul ANAF a afirmat ca, in urma anchetei desfasurate de institutia pe care o conduce, in colaborare cu Garda Financiara, s-a dovedit ca Gheorghe Popescu nu a declarat suma de un milion de dolari primita de la clubul turc. ""S-a mers pe fir, s-a cerut contractul de la Galatasaray, s-a vazut ce sume s-au incasat, s-a vazut ca parte din suma a fost incasata de Gica Popescu, s-a urmarit daca Gica Popescu a declarat aceasta suma si a platit impozitul aferent, descoperindu-se ca nu a facut acest lucru. I s-a pus in vedere sa faca aceasta plata"", a spus Bodu. El a precizat ca Popescu a acceptat sa plateasca impozitul aferent. ""Gica Popescu a facut o declaratie explicativa, aferenta impozitului global, a declarat milionul primit si a platit luni impozitul aferent la nivelul anului 2003, respectiv 400.000 de dolari"", a explicat Bodu.
BANI NEGRI. Presedintele ANAF a mai spus ca, din punct de vedere fiscal, Popescu nu mai are probleme. ""Au fost bani negri, acum s-au albit. Din punct de vedere fiscal nu mai sunt probleme. Din punct de vedere penal, adica o eventuala evaziune fiscala, nu mai este de competenta noastra. Daca este evaziune fiscala va stabili Parchetul si mai departe instanta"", a precizat Bodu. Sebastian Bodu a afirmat ca restul banilor din transferul lui Bratu s-au impartit intre Ioan Becali si Rapid, iar ancheta va continua si in cazul acestora. ""Acum mergem sa vedem daca si-au platit impozitul"", a mentionat Bodu.
CAZUL MUTU. Referitor la transferul lui Adrian Mutu de la Dinamo la Internazionale Milano, in care suma declarata in Romania nu coincide cu cea prezentata de presa italiana, Bodu a declarat ca investigatia este in derulare. ""Am inceput putin mai tarziu, deoarece am primit cu intarziere actele de la Internazionale Milano"", a zis Bodu.

SI FRF I-A TAXAT