Personaj controversat, implicat in celebrele scandaluri Matser si Treptow, Ioan Talpes creeaza probleme in PPCD (ex-PNTCD) prin dorinta lui de a se incrie in acest partid. Primirea lui Talpes in PPCD este considerata ""extrem de periculoasa si demna de Academia Catavencu"", ca facand parte dintr-un plan de distrugere a PPCD.

Apropiata primire a fostului PSD-ist Ioan Talpes in PPCD este surprinzatoare si il face pe fostul lider taranist Corneliu Coposu sa se rasuceasca in mormand avand in vedere trecutul fostului consilier prezidential. Noul parteneriat este cu atat mai surprinzator cu cat Gheorghe Ciuhandu facea referire, in 2004, cand si-a lansat candidatura la Presedintia Reomaniei, la punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara tot atunci declarand ca un presedinte trebuie sa fie ""un om care nu a fost compromis, care este onest si moral"". ""Astazi, oamenii ne dau dreptate: daca ar fi fost eliminata nomenclatura comunista din viata politica, macar pentru zece ani, alta ar fi fata Romaniei in prezent! Nu s-ar mai fi pus caruta in fata boilor si n-am fi ajuns codasii Europei, admonestati mereu ca elevii zurbagii din ultima banca"", spunea Ciuhandu in urma cu doi ani.
ACTIUNE CONTESTATA. Intrarea lui Talpes in PPCD este contestata de vicepresedintele formatiunii Ion Caramitru si considerata deloc ""intamplatoare"" de fostul taranist Constantin Ticu Dumitrescu, presedintele AFDPR. ""Stau si ma intreb daca aparitia domnului Talpes este intamplatoare sau a fost trimis. Cineva l-a trimis intai pe domnul Ciuhandu care deja a inregistrat o victorie distrugand PNTCD, un partid pe care nu reusisera sa-l faca sa dispara nici comunistii timp de o jumatate de veac. Eu nu cred ca un Ciuhandu l-ar putea conduce pe domnul Talpes cand acesta din urma e facut sa conduca o tara"", a precizat Dumitrescu. Intr-o scrisoare trimisa conducerii partidului, Ion Caramitru considera ca ""declaratiile si strategia asumata privind acceptarea lui Ioan Talpes in PPCD sunt extrem de periculoase, dar si demne de Academia Catavencu"". El mai spunea ca nu va semna nici o hotarare prin care BNC al PPCD ""accepta compromisuri grave"".
PREGATIRI. Biroul National de Conducere al PPCD va lua maine in discutie ""probleme ale evolutiei politice si motivele care l-au determinat pe Ioan Talpes sa vina catre partid"", dupa cum a declarat liderul partidului Gheorghe Ciuhandu. Dupa aceasta sedinta Talpes s-ar putea inscrie in randurile taranistilor. Ciuhandu l-a invitat pe Talpes la sedinta BNC de maine pentru a-si lamuri problemele legate de evolutia sa politica ""cata vreme se stie ca el a fost un apropiat al fostului presedinte Iliescu si al PSD"". Referindu-se la dorinta lui Talpes de a se inscrie in randul taranistilor, liderul PPCD considera ""benefica"" orice dorinta a cuiva de a veni ""intr-un moment atat de dificil pentru un partid de 1%-2%, cand este evident ca acel partid nu prea are ce sa-ti ofere"", dar in schimb ""poti sa oferi tu ceva pentru partid prin contributia ta, prin persoana ta, prin ideile pe care le ai"". Luna trecuta Talpes si-a facut ""incalzirea"" in viitorul partid in care va activa. El a mijlocit cu ajutorul ""relatiilor sale din mediul crestin-democrat din Germania"" o serie de intalniri cu cancelarul german Angela Merkel si alti reprezenanti ai Uniunii Crestin Democrate, la care a participat insotit de Gheorghe Ciuhandu.

CINE ESTE PRETENDENTUL