Statele Unite au avut parte de un ajutor extrem de pretios din partea Germaniei cu o luna inainte de atacarea Irakului.
Potrivit cotidianului New York Times, agentii germani de informatii de la Bagdad au furnizat armatei americane o copie a p
Statele Unite au avut parte de un ajutor extrem de pretios din partea Germaniei cu o luna inainte de atacarea Irakului.
Potrivit cotidianului New York Times, agentii germani de informatii de la Bagdad au furnizat armatei americane o copie a planului lui Saddam Hussein de aparare a capitalei irakiene. Documentul le-a permis militarilor americani sa inteleaga modul in care se luau deciziile la nivel inalt in Irak si cum planuia Saddam sa isi desfasoare trupele cele mai loiale, de-a lungul a catorva cercuri de aparare din jurul Bagdadului si o ""linie rosie"" pe care Garda Republicana ar fi aparat-o pana la sfarsit. FILIERA. O copie a planului a ajuns de la un ofiter german de informatii din Qatar la un oficial din cadrul serviciilor militare americane de informatii, care a lucrat sub comanda generalului Tommy Franks. Informatiile sunt incluse intr-un studiu militar american privind strategia militara irakiana, elaborat in 2005 de Comandamentul american al fortelor aliate. AU FOST CONTRA. Guvernul german a fost unul dintre cei mai fermi critici ai deciziei administratiei George W. Bush de a invada Irakul. Desi a recunoscut ca a avut agenti de informatii in Bagdad in timpul razboiului, Guvernul de la Berlin a insistat asupra faptului ca ajutorul acordat coalitiei americane a fost limitat. Purtatorul de cuvant al Executivului german a refuzat sa comenteze aceste informatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.