Fanfara Ciocarlia din Zece Prajini a fost desemnata castigatoare la Categoria Europa, in cadrul Premiilor World Music BBC3 Radio.

Ciocarlia i-a surclasat pe Armenian Navy Band (Armenia), Enzo Avitabile e Bottari (Italia) si Mariza (Spania). Gala va avea loc la 7 aprilie 2005, la Londra, in cadrul unui spectacol transmis in toata lumea de canalul BBC World. Este pentru a doua oara in istoria acestor premii cand artisti romani se numara printre laureati, dupa Taraful Haiducilor, in 2002. Premiile World Music Radio BBC3, dedicate muzicii etnice si regionale, s-au constituit in rampa de lansare pentru castigatorii lor, precum Buena Vista Social Club, Khaled, Lhasa de Sela, Manu Chao.
Marea veste i-a prins pe cei 12 membri ai fanfarei in plin turneu european. In aceste zile, ei se afla in Germania, una din cele 11 tari prin care isi poarta alamurile si ""ritmurile diavolesti"" in aceasta primavara.
12 MAGNIFICI. Mai cunoscuta in strainatate decat in tara de origine, Fanfara Ciocarlia duce numele Romaniei pe scenele internationale de aproape 10 ani. Costica ""Cimai"" Trifan, Pancirel ""Panjo"" Costandache, Lazar Radulescu, Oprica Ivancea, Ioan Ivancea, Daniel Ivancea, Constantin ""Pinca"" Cantea, Monel ""Gutel"" Trifan, Constantin ""Sulo"" Calin, Laurentiu Mihai Ivancea, Costel ""Gisniaca"" Ursu - toti din satul iesean Zece Prajini - si Nicolae Ionita din Clejani sunt cei 12 tigani care au facut din suflatul in alamuri o arta.