Presedintele Traian Basescu (foto) a atentionat ieri la bilantul Ministerului Apararii Nationale ca Armata sa nu fie atrasa in jocuri politice. ""Orice incercare de politizare a institutiei militare ar fi o mare eroare, si cer Armatei sa o respinga"
Presedintele Traian Basescu (foto) a atentionat ieri la bilantul Ministerului Apararii Nationale ca Armata sa nu fie atrasa in jocuri politice.
""Orice incercare de politizare a institutiei militare ar fi o mare eroare, si cer Armatei sa o respinga"", a declarat seful statului. Totodata, presedintele a mai semnalat si fenomenul de angajare in MApN a unor generali cu trei stele pe aceeasi pozitie detinuta - de decizie - dupa ce tocmai s-au pensionat si a aratat ca, astfel, politica de resurse umane ""poate fi compromisa"".
VIZATI. Aflati in asemenea postura sunt seful Directiei Management Resurse Umane, Ion Gurgu si seful Directiei Audit Intern, Mircea Vasilescu. Dupa ce a ascultat strategiile pana in 2025 ale Armatei, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca ""nu este posibil ca, astazi, in teatrele de operatii trupele sa aiba acele veste antiglont de 16 kilograme si nu este posibil ca militarii romani prezenti in Afganistan si Irak sa circule cu acele ARO care stau deselate si prin care trece si piatra, nu numai glontul"". In acest sens, seful statului a cerut orientarea politicii de achizitii ale MApN pentru dotarea la standarde corespunzatoare a militarilor aflati in teatrele de operatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.