Comertul cu obiecte de arta a ""inghetat"" in 2005 pe plaiurile mioritice. Numarul romanilor care au trecut pragul caselor de licitatie autohtone a crescut in 2005, insa acestia nu au mai investit in arta la fel de mult ca in trecut. ""Comparativ
Comertul cu obiecte de arta a ""inghetat"" in 2005 pe plaiurile mioritice.

Numarul romanilor care au trecut pragul caselor de licitatie autohtone a crescut in 2005, insa acestia nu au mai investit in arta la fel de mult ca in trecut. ""Comparativ cu 2004, lucrurile au cam stagnat, schimbarile politice inducand o atitudine de tatonare din partea celor care obisnuiau sa investeasca in arta. Mai multi oameni au venit la vizionari si licitatii, insa interesul din punct de vedere financiar a fost mai mic"", ne-a declarat Alexandru Ghildus, presedintele Casei de Licitatie Monavissa. Vedeta lui 2005 a fost cartea, interesul crescut al colectionarilor reflectandu-se in majorarea cotei de piata a acesteia cu 15%-25% comparativ cu 2004. Insa tot pe picturi s-au dat cei mai multi bani, ""Car cu boi"" si ""Drum de tara"" semnate de Nicolae Grigorescu vanzandu-se la Alis pentru 38.028 euro, respectiv 33.994 euro.
EXTERN. In schimb, piata internationala de arta n-a dus-o niciodata mai bine. In 2005 incasarile au depasit 4 miliarde de dolari, comparativ cu 3,6 miliarde acum doi ani, pentru acelasi numar de obiecte vandute, conform sit-ului ArtPrice.com. Aceasta crestere incredibila se explica prin inmultirea vanzarilor, care au depasit 1 milion de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.